Tíz százalék lehet a trafikok árrése

2013. május 21. 07:47

Négy százalékról tízre emelheti a júliusban létrejövő nemzeti dohányboltok garantált profitját az Országgyűlés. A képviselők új szabályokat állapíthatnak meg a nemzetbiztonsági ellenőrzésre, továbbá elfogadhatják a számvevőszék 2012-es beszámolóját is.

2013. május 21. 07:47

A Ház ülése 13 órakor, a közelmúltban elhunyt Gellért Kis Gábor egykori szocialista képviselőre emlékezéssel kezdődik. A napirend előtti felszólalásokat követően szokás szerint az interpellációk, majd az azonnali kérdések és kérdések hangozhatnak el.

A határozathozatalok során az elsők között fogadhatják el az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavalyi évről szóló beszámolóját.

Ezt követően új szabályokat állapíthatnak meg a nemzetbiztonsági ellenőrzésre. Az erről szóló zárószavazás a Ház előző heti napirendi javaslatán is szerepelt, ám akkor a képviselők mégsem voksoltak arról az előterjesztésről, amely alapján a nemzetbiztonsági ellenőrzés alá esőknek a kockázati tényezők között például arról is számot kell adniuk, hogy milyen magánjellegű kapcsolatot tartanak fenn külföldi állampolgárokkal. Fogyasztanak-e alkoholt, s ha igen, milyen mértékben, szenvedtek-e alkoholfüggőségben, alkalmanként vagy rendszeresen fogyasztottak-e kábítószert, van-e házasságon, illetve élettársi közösségen kívüli kapcsolatuk, illetve álltak-e kapcsolatban a demokratikus jogállam alapelveit tagadó mozgalommal. Az Országgyűlés két héttel ezelőtt nem támogatta azt a fideszes módosító indítványt, hogy az állampárti múlt is kockázati tényezőnek számítson a nemzetbiztonsági ellenőrzésen.

Zárószavazás várható a dohányzással összefüggő törvénymódosításokról is. A parlament előző héten úgy módosította az eredeti kormánypárti javaslatot, hogy a júliusban megnyitó dohányboltokban fagylaltot és jégkrémet is árulhassanak. A tavaly szeptemberben elfogadott trafiktörvény alapján a dohányboltokban a dohánytermékeken kívül mást nem lehetett volna kapni, a parlament azonban már decemberben engedélyezte, hogy lottót és sorsjegyeket is áruljanak. A jogszabály idén februárban elfogadott újabb módosítása után pedig szeszes és energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőket és újságot is kínálhatnak a trafikok. A most elfogadásra váró előterjesztés a trafikok garantált kereskedelmi árrésén is emelne, azt ugyanis az eredetileg meghatározott négy százalékról tíz százalékra növelné.

Ugyancsak még ma módosíthatják a felsőoktatásról szóló törvényt az alaptörvénnyel összefüggésben, a nap végén pedig a korábban tárgyalni kezdett javaslatok kerülnek ismét napirendre, így egyebek mellett részletes vitát tarthatnak a kormány azon előterjesztéséről, amely külön büntető tényállássá tenné a családon belüli erőszakot.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
micream
2013. május 21. 14:26
Már az ügyészségnél van az a hangfelvétel, amely bizonyítja, hogy Szekszárdon a Fidesz helyi képviselői döntöttek a trafikpályázatokról. A hatóságnak a hét végéig kell döntenie, elindítja-e a nyomozást a trafikmutyi ügyében. A hangfelvételből bemutatunk néhány részletet, az érzékeny személyes adatok nélkül. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PiDnCHFra4E
Bazooka454
2013. május 21. 13:26
Hülyeség, ennél jóval több haszon a csókosoknak. Van ahol még dolgozniuk sem kell, mert pénz kapnak, csak azért hogy más működtesse a boltot. A 10% ? pontosabban így néz ki: - Állam garantált 10 % - A ingyen vagy alacsony bérlettel biztosítás a CBA , MOL, ... stb. - Helybiztosító ( CBA , Mol, stb ... ) ad +5-15 % a bolt odacsábításához. - Ingyenes örzés, olcsó vagy ingyenes közmű ( víz , villany ) szolgáltatás használat. - Olcsó és kedvezményes fizetési kondíciójú OTP-s hitel - Szinte ingyenes biztosítás, kedvező fizetési feltételekkel. - Ingyenes szállítás. - Gyorsított engedélyezési eljárás. - 2013 jan. tól a 1200 FT cigaretta árának (50 % )emelése. - 40-50 szeres forgalomnövekedés - Termékbővülés Cigi, Élelmiszer, Jégkrém, Fagyi Bekaphatják....
cukorborsó
2013. május 21. 12:44
qrva nagy mák, hogy nem a lézerjonni a góré! mer akkor ugye abszolutte nem lehetne a trafikokban dohányt venni! Beszopnának a fagyival.....:)
tigrincs
2013. május 21. 12:20
Mivel az összes pályázat hibás üzleti tervre készült így ugye újra pályáztatják a trafikokat. Ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!