Szűcs: A magyar deficiteljárás megszüntetése az EU-val közös siker

2013. május 30. 18:37

Nagy és közös siker, hogy az Európai Bizottság szerdán javaslatot tett a magyarországi túlzottdeficit-eljárás megszüntetésére – mondta Szűcs Tamás, az Európai Bizottság budapesti képviseletének vezetője csütörtökön.

2013. május 30. 18:37

A képviselet vezetője egy budapesti sajtóbeszélgetésen hangsúlyozta, hogy nincs értelme olyan beállításban vizsgálni a szerdai bejelentést, hogy Brüsszelnek vagy a magyar kormánynak volt-e sikere. Szűcs Tamács az Európai Bizottság által megfogalmazott országspecifikus javaslatokkal kapcsolatosan elmondta: nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy közös tevékenységről van szó, és az ajánlások betartása elsősorban az adott tagállamnak, másodsorban pedig az EU egészének használ. A cél kimozdítani minden országot, az EU egészét a válságból – tette hozzá.

Tapasztaljuk, hogy ha ezeket az ajánlásokat követik, akkor érzékelhető eredmények jelentkeznek, ez talán a balti országokban látható a legjobban – mondta. Az ajánlások ügyében az eddigieknél sokkal intenzívebb egyeztetés volt a tagállamokkal, így három szakértői, államtitkári szintű találkozó is volt Brüsszelben.

Szűcs Tamács elmondta: az idei országspecifikus ajánlásoknak az a különleges jelentőségük, hogy a 2014-20-as költségvetési keret előkészítése zajlik jelenleg. Az új szabályok értelmében az ajánlásokhoz kell igazítani a tagállami prioritásokat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!