Nemzeti italboltok is jöhetnek

2013. május 30. 14:19

A hazai szeszkereskedelem és -gyártás lehet a gazdaságpolitika következő kitüntetett célterülete – írja a Magyar Narancs május 30-i lapszáma, amit az Index is idéz. A nemzeti italbolt-koncepció a lap szerint a trafikkoncessziós-pályázathoz hasonlóan működne.

2013. május 30. 14:19

A Magyar Narancs kormányzati szakértői feljegyzésekből származó információi szerint a kiskereskedelem és a vendéglátás (kitüntetetten az italmérések) számára az állam által engedélyezett csatornákon keresztül juthatnának el a termékek. A kormányzat azt fontolgatja, hogy egy ilyen lépés után a fogyasztás esetleges visszaesése ne okozzon jelentősebb jövedék adó- és áfabevétel kiesést. Egy erősen monopolizált szabályozás sok kisbolt bezárásához és tömeges elbocsátásokhoz is vezetne.

A nemzeti italbolt-koncepció a lap szerint a trafikkoncessziós-pályázathoz hasonlóan az italkereskedelmet venné célba: az adóhatóság adatai alapján meg lehetne állapítani egy nemzeti alkoholkvótát, amire a piaci szereplőknek pályázniuk kellene.

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
greg
2013. május 30. 19:12
Ki az aki erre lájkot nyom??? Szerinte az intézményes lopás elfogadható? A leg pitibb ügyekben is korrupt Fidesz bármilyen közbeszerzésnél ugyan ezt a logikát követi. A baloldalt sokkal jobban utálom de ha meghallom OV-t beszélni felfordul a gyomrom. A Nemzeti politikus átnevelő koncessziós pályázaton én is szivesen indulnék, bár szinte lehetlen feladat lenne ezeket leszoktatni a hazugságról és lopásról.
Shom_Ford_All
2013. május 30. 15:39
De ha nálunk is angol fontban kell majd fizetni-mint a képen- nem bánom. :)
Shom_Ford_All
2013. május 30. 15:28
Nemzeti Spermabank kellene még, ahova csak szigorúan jobboldali donorok adhatnak le anyagot.
Bábeli békák
2013. május 30. 15:25
Pancsoljon kannást Leaderlóvéból! Jó levegőt garancálja a proletárdiktatúra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!