Május 31-e után is választható az árfolyamgát

2013. május 27. 19:52

Az Országgyűlés megszavazta, hogy a nagycsaládosok húszmillió forintnál nagyobb összegű devizahitel esetén is bármikoe igényelhessék az árfolyamrögzítést.

2013. május 27. 19:52

A parlament döntése alapján a jövőben bármikor igényelhető lesz az árfolyamrögzítés, amelyet a nagycsaládosok húszmillió forintnál nagyobb összegű devizahitel esetén is kérelmezhetnek.

Eredetileg május 31-éig lehetett volna választani az árfolyamgátat, a Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal és párttársa, Dióssi Csaba azonban indítványozta, hogy legyen folytonos a belépés lehetősége. A kormánypárti képviselők vasárnap benyújtott kezdeményezését az Országgyűlés - a házszabálytól eltérve - már hétfőn elfogadta, ellenszavazat nélkül.

A fideszes Selmeczi Gabriella és a KDNP-s Pálffy István módosító javaslatára a három vagy több gyermeket - a devizakölcsön fedezetéül szolgáló ingatlanban - nevelő nagycsaládosok akkor is részt vehetnek az árfolyamrögzítésben, ha hitelük összege a folyósításkori árfolyamon számítva meghaladta a húszmillió forintot.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2013. május 27. 21:06
Nagyon helyes, köszönjük az MSZP-SZDSZ által a devizahitelek csapdájába csalt, nyűglődő családok nevében is. Kis könnyebbség.
liberálzöld.
2013. május 27. 20:58
Na, az is hülye, aki most választja az árfolyamgátat. Az ország gazdasága szárnyal, soha nem láthatóan alacsony az infláció, soha nem látott tőke jön be az országba. Ha mindez igaz, akkor a fotintnak igen jelentősen erősödnie kell az Eurohoz képest. Akkor minek az árfolyamgát? Hogy magas maradjon a törlesztő részlet. Tiszta gyarmatosítás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!