Felfüggesztette Szebenit az MTVA

2013. május 14. 14:54

A köztévé híradójának műsorvezetője káromkodott a felvétel alatt, ami adásba is kiment. Az MTVA szerint ez elfogadhatatlan.

2013. május 14. 14:54

Azonnali hatállyal felfüggesztette állásából a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Szebeni István műsorvezetőt, mert elfogadhatatlannak tartja az újságírónak a közmédia Híradójában mondott szavait – közölte kedden az MTVA sajtóirodája az MTI-vel.

A sajtóiroda közleményében hangsúlyozta: az MTVA álláspontja szerint elfogadhatatlan, hogy a közmédia Híradóiban, akár adásban, akár a stúdióban, akár a kollegák közötti kommunikációban ilyen stílusú párbeszéd előforduljon. Ezért Szebeni István műsorvezetőt azonnali hatállyal felfüggesztették és gyorsított eljárás keretében kivizsgálják az ügyet, majd annak eredményeként hozzák meg a végső döntést az illetékesek - tette hozzá a Lencsó Rita sajtófőnök által jegyzett közlemény. A sajtóiroda szerint az azonban bizonyos, hogy Szebeni István nem szerepelhet többet a közmédia képernyőjén.

Az a kolléga, aki felelőse annak, hogy az elfogadhatatlan tíz másodperces anyag adásba került, szintén súlyos következményekre számíthat a vizsgálat után - fűzte hozzá a sajtóiroda.

A hír24 című hírportál szerint Szebeni István műsorvezető káromkodással kommentálta a Híradó egyik hétfő éjszakai tudósítását.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aaronboy
2013. május 18. 23:34
Ez azért erős túlzás Szebenivel szemben, nem értek egyet ezzel az eltúlzott "szigorral".
Basiliscus
2013. május 15. 23:00
Szebenit sajnálom, jófej ember. A büntetés meg túl van lihegve.
Secnir
2013. május 15. 23:00
"A köztévé híradójának műsorvezetője káromkodott a felvétel alatt, ami adásba is kiment. Az MTVA szerint ez elfogadhatatlan." Az, hogy egy III/III-as volt ügynök vezethesse az MTVA-t, az teljesen normális a kommunizmusban.
angussheen
2013. május 15. 22:59
Hol található a káromkodás? Megnézném.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!