Törvénybe foglalhatják a rezsicsökkentést

2013. április 29. 07:51

Az Országgyűlés hétfői ülésén törvényben rögzítheti az eddig bevezetett tízszázalékos gáz-, villany- és távhőár-csökkentést, valamint lakossági víz-, csatorna- és szemétszállítási díjak nyárra tervezett mérséklését. A parlament elítélheti Viviane Reding uniós biztos Tobin-ügyben tett lépéseit is.

2013. április 29. 07:51

A Ház ülése 13 órakor kezdődik, a napirend előtti felszólalásokat az interpellációk, majd az azonnali kérdések és kérdések követik.

A határozathozatalok során fideszes képviselők kezdeményezésére törvényben rögzíthetik a január 1-jével elrendelt tízszázalékos gáz-, villany- és távhőár-csökkentést, valamint a lakossági víz-, csatorna- és szemétszállítási díjak július 1-jétől tervezett ugyanilyen mértékű mérséklését.

Ugyancsak kormánypárti kezdeményezésre elítélhetik Viviane Reding uniós igazságügyi biztos Tobin-ügyben tett lépéseit. A parlament határozati javaslatban hívhatja fel a brüsszeli politikust, hogy tegyen meg mindent az európai igazságügyi együttműködés megvalósulása érdekében.

Zárószavazás várható emellett a köznevelési törvény módosításáról, amelyet a kereszténydemokrata Michl József kezdeményezett a közelmúltban bevezetett jogszabály gyakorlati alkalmazása során felvetődött kérdések rendezésére.

A hétfői ülésnap végén az erdőtörvény módosításáról kezdődik általános vita, majd feltehetően az esti óráktól korábban tárgyalni kezdett javaslatok kerülnek ismét napirendre.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AJSF
2013. április 29. 14:48
"Sötétbe borul ...Orbán hétfőn a parlamentben a Fővárosi Törvényszék ama döntésére, amely szerint az Energiahivatal jogsértőn járt el az ármegállapításkor, a bíróság elleni fröcsögéssel reagált; Orbán a bíróságot a "magyar családok" a nemzetközi nagyvállalatokkal szövetségben ármánykodó ellenségének minősítette. Ez a felszólalás alig volt kevesebb, mint az igazságszolgáltatás, sőt, a jog megfenyegetése; legalábbis annak a szándéknak a kihirdetése, hogy a jog tetszőleges pillanatban felfüggeszthető, pályán kívülre rakható lesz. A rezsicsökkentés így egyetlen körbe rántja a nemzet összes ellenségét - a "külföldi nagytőkét", a magyar ellenzéket, a független magyar bíróságokat, az uniót. De miközben Orbán velük küzd, mégsem velük, hanem a joggal és a józan ésszel fog hadakozni. Amerre járnak, fejszével szétvernek maguk körül mindent, és aki szólna, hogy ácsi, csak forgács meg rom marad utánatok, afelé rögtön meglóbálják a fejszét, hogy ő a nép ellensége. Orbán győzelme az ostobaság, a rosszhiszeműség és a belátásra való képtelenség győzelmét jelentené. A rezsicsökkentés közgazdaságtanáról lásd interjúnkat Mártha Imrével, az MVM volt vezérigazgatójával, energiapiaci szakértővel http://magyarnarancs.hu/belpol/iszonyatos-pazarlas-83139 ." http://magyarnarancs.hu/aszerk/sotetbe-borul-83994
OmegaMale
2013. április 29. 13:29
Szvsz kontraproduktív a rezsicsökkentés. A szolgáltatók egyszerűen kijátsszák (a piaci versenyben csak egy lehetőség a vevőként versengeni és megint csak egy másik a szolgáltatás minőségében javítani)... Legalábbis a kormány ezzel kapcsolatos kényszerkommunuikációja, fölösleges. Ha elfogadjuk, hogy a rezsicsökkentés célja nem lakossági közműszolgáltatások ár/érték arányának csökkentése (látjuk, hogy olcsóbban kevesebbett kapunk), hanem a kiadások átcsoportosítása a rezsi helyett más területekre ill. az infláció csökkentése, akkor végre el tudunk mozdulni a holtpontról.
Shom_Ford_All
2013. április 29. 11:36
A történelem ismétli önmagát. elítéljük Redinget, 1302-ben Buda kiátkozta a pápát. A kenyér meg legyen 3,60! Beleírhatnák ezt is valami jogszabályba. Vérkomcsi bagázs.
Sovereign
2013. április 29. 10:40
Én meg _rizsacsökkentést_ szeretnék!!! Írhatják törvénybe is! Már nagyon unom, hogy mindenhonnan a felcsúti cigány hazugságai ömlenek!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!