Rétvári: Gyurcsány a hibás!

2013. április 10. 13:22

A KIM államtitkára szerint Gyurcsány Ferenc tehet arról, hogy az Országgyűlésnek újra kell szabályoznia az önkényuralmi jelképek használatát, mivel kormánya elmulasztotta a fellebbezést a strasbourgi bíróság ezzel kapcsolatos ítélete ellen.

2013. április 10. 13:22

Rétvári Bence egri sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a strasbourgi testület 2008-ban, Vajnai Attilának, a Munkáspárt korábbi tisztségviselőjének keresete alapján úgy foglalt állást, hogy az önkényuralmi jelképek használatáról szóló magyar törvény alkotmányellenes módon korlátozza a szólásszabadságot. Ennek nyomán semmisítette meg a törvényt az Alkotmánybíróság – vélekedett. Hozzátette: ez a helyzet viszont azért állhatott elő, mert a Gyurcsány Ferenc vezette akkori kormány, nem állt ki Magyarország mellett, a magyar állam nevében nem nyújtott be fellebbezést a döntés ellen.

Holott ha megteszi, lehetséges, hogy más, Magyarország számára kedvező ítélet születik. Annál is inkább, mert számos európai országban létezik hasonló jogszabály – fejtette ki a politikus. Egyszóval Gyurcsány Ferenc belenyugodott, hogy a vörös csillag védelmet kapjon. Ami nem csoda, hiszen „akkortájt Gyurcsány Ferenc és Andor László, az Európai Bizottság magyar tagja közösen voltak egy mozgalomban, amelyik a vörös csillag legalizálását követelte” – fogalmazott a KDNP-s politikus.

Rétvári Bence beszámolt arról az Egy közülünk nevű, európai uniós polgári kezdeményezésről, amelynek célja, hogy az EU ne finanszírozzon a magzat elpusztításával járó orvosi kísérleteket. Ugyan mindannyian támogatjuk az orvostudomány fejlődését, ám mára egyértelmű, hogy az őssejtek felnőtt sejtekből, illetve köldökzsinórvérből is kinyerhetők - közölte az államtitkár. Hozzátette: 27 tagállamban egymillió aláírást szeretnének összegyűjteni, a Magyarországra eső kvóta 16 500, vagyis legalább ennyi támogató szignó összegyűjtése a cél anyák napjáig.

Lukács Tamás, a KDNP országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet arra: amíg az állatkísérleteket korlátozza, a magzatkísérleteket finanszírozza az EU. Ma már nem az a kérdés, hogy a tudomány mit tud megtenni, hanem az, hogy mit tehet meg, vagyis indokolt a korlátozás - fűzte hozzá. Egerben számos egyházi és világi szervezet támogatja az aláírásgyűjtést. Mindennek nyomán már mintegy ezer támogató szignót gyűjtöttek össze a településen - mondta Lukács Tamás.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. április 10. 16:22
Bencus,ennyire futja??Ez nem sok.
kjkj945
2013. április 10. 14:03
kemence bence naiv vagy!!!
Gépész53
2013. április 10. 14:01
Szánalmas ez a Rétvári! Ennyire futja nekik, ez van!
nick89
2013. április 10. 13:34
Apropó! Nem ezt ígértétek, hogy a börtönben fog lerohadni róla a műanyagbilincs, ha hatalmat kaptok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!