Navracsics: A fiatalok szeretethiányosak, ebből erednek függőségeik

2013. április 25. 17:19

A fiatalok függőségei a szeretet- és közösséghiányból erednek – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az Alkohol-Drogsegély Ambulancia Prevenció 2013 elnevezésű programsorozat záró ünnepségén Veszprémben csütörtökön.

2013. április 25. 17:19

A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint felnőtt egy olyan generáció, amellyel meg kell ismertetni a szabadság veszélyeit is. Nekünk, akik hírnökei vagyunk egy biztonságosabb, de beszorítottabb kornak, sokkal nagyobb a felelősségünk, mint egyébként egy felnőtt társadalomnak a fiatalok tanításában – fogalmazott. Nemcsak azt kell elérni, hogy a fiatalok ne essenek áldozatául bűncselekményeknek, hogy tudjanak élni a hirtelen kinyílt szabadság lehetőségeivel, hanem az örökölt értékeket az új kor nyelvezetén kell tudni átadni. A miniszterelnök-helyettes hozzátette: a fiatalok sokszor azért nem értik, amit a felnőttek közölni akarnak velük, mert másképp gondolkoznak. A közös nyelv azért is fontos, mert a gyerekek függőségeinek többsége a szeretet, a közösség, a megértés hiányából ered – szögezte le Navracsics Tibor.

A tanév folyamán a veszprémi drogambulancia munkatársai, a rendőrség, a veszprémi családsegítő szolgálat és a kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve részvételével hat veszprémi általános és középiskolában több száz diáknak tartottak felvilágosító előadásokat a káros szenvedélyekről – közölte Szabóné Virányi Judit, a veszprémi Alkohol Drogsegély Ambulancia Egyesület elnök-igazgatója. A drogok mellett a szakemberek a legálisan beszerezhető szerek (alkohol, cigaretta) egészségromboló hatására is felhívják a figyelmet – mondta.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Potymog
2013. április 25. 21:30
"tudjanak élni a hirtelen kinyílt szabadság lehetőségeivel" Milyen szabadság az, ahol nem választhatja meg az ember a munkahelyét? A fiatalok nagy részének egyáltalán nincs munkája. Másik része örül, hogy van valami, akkor is, ha sosem vágyott rá. Töredéknek sikerül elhelyezkednie olyan területre, amelyikre vágyott és alkalmas is rá. Ennek a töredéknek pedig jó része attól retteg, hogy elveszítheti az állását, és ezért válik stresszessé, vagy más lelki nyomoronccá. A társadalomnak ilyetén működése hatalmas energia pazarlás. Mikor lesz végre az a cél, az emberek többsége képességeinek és érdeklődésének megfelelő munkahelyre kerülhessen, hogy ilyen formán a társadalmi értékekhez a legtöbbet tudják hozzá adni?
HSL
2013. április 25. 20:44
az ifjú úttörők nem szeretik eléggé a bástya efftársat :)))
James
2013. április 25. 20:30
"A fiatalok függőségei a szeretet- és közösséghiányból erednek" -------------------- Szerintem meg abból, hogy nincsen számukra még minimális jövőkép sem - hacsak nem képviselők gyerekei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!