Mégis felvonulnak a Nemzeti Érzelmű Motorosok

2013. április 19. 07:42

A NOL értesülései szerint miután a hatóság betiltotta az Adj Gázt! felvonulást, a Nemzeti Érzelmű Motorosok új elnevezéssel és céllal, valamint új útvonalon jelentettek be felvonulást, amelyet a rendőrség biztosítani fog.

2013. április 19. 07:42

Felvonulhatnak a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnap, de a rendezvény útvonala és elnevezése is más lesz - tudta meg a NOL. Az online lapnak Jeszenszky Sándor, a motoros egyesület vezetője azt mondta, „tavaszi évadnyitó rendezvényként” adták be újabb kérelmüket a rendőrségnek, miután a hatóság határozatban tiltotta be Adj Gázt! nevű vonulásukat.

A NOL a rendőrségtől megtudta: a Nemzeti Érzelmű Motorosok a korábbitól eltérő útvonalon, más elnevezéssel és céllal jelentettek be rendezvényt, amelyet a rendőrség a szükséges erőkkel biztosítani fog.

Az Adj gázt! elnevezésű demonstráció először megkapta az engedélyt a rendőrségtől, de Orbán Viktor miniszterelnök később arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy akadályozza meg a demonstráció megtartását. A motorosok ugyanazon a napon demonstráltak volna a Dohány utcai zsinagóga előtt is elvonulva, amelyiken az Élet menete nevű rendezvény a holokauszt áldozataira emlékezik. A motorosok fellebbeztek a rendőrség tiltó határozata ellen, de ezt a bíróság elutasította.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinege
2013. április 19. 22:49
Felháborító hogy mégis vonulhatnak! Egyértelmű a provokáció! Tavaszt köszöntve motorozni lehet más napon is!Szégyen ha tényleg motorozhatnak!
Vavel Lajos
2013. április 19. 22:11
Elég szomorú hogy egy ilyen átlátszó lépéssel sikert lehet elérni. A motorosok , akik nemzetinek mondják magukat, azokat teljesen akadályozni kellene a fellépéseikben, mert ezzel éppen hogy ártanak a nemzetnek, és nem segítenek.
matyóhimes
2013. április 19. 16:16
EGYÁLTALÁN NEM HAZAFIAK AZOK, AKIK GYŰLÖLIK HONFITÁRSUKAT, MERT NEKIK NEM TETTSZŐ SZÁRMAZÁSÚ!!!
karika01
2013. április 19. 14:09
Hát ez.. Most ez milyen megoldás? Vagy betiltják, vagy nem! Teljesen mindegy, hogy más az útvonal, a részvevők ugyanazok, a cél (még ha mást is mondanak) ugyanaz, az időpont is változatlan! Innentől kezdve ez nem más, mint egy nagyon csúnya visszalépés, meghátrálás a korábbi döntésből, egy felháborító "félmegoldás"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!