Közbiztonsági és köztisztasági kampány indult Józsefvárosban

2013. április 12. 16:10

A józsefvárosi önkormányzat lecserélte a kerületi közterület-felügyelet autóit, cserébe azt kéri a hatóságtól, hogy határozottan lépjen fel azokkal szemben, akik képtelenek betartani a közösségi együttélés szabályait, illetve szemetelnek.

2013. április 12. 16:10

Közbiztonsági és köztisztasági kampányt indított a józsefvárosi önkormányzat, ennek részeként lecserélték a kerület közterület-felügyeletének több százezer kilométert futott autóit. Az önkormányzat pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az új járművekért cserébe Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester határozott fellépést kért a felügyelettől azokkal szemben, akik képtelenek betartani a közösségi együttélés szabályait, az utcán dobják el a cigarettacsikket vagy szemetelnek.

A közlemény szerint 2010 óta számos lépést tettek a kerület közbiztonságának és köztisztaságának javításáért. A mostani járműbeszerzésen öt Skoda Rapid személygépkocsit és egy Volkswagen kisbuszt vásárolt az önkormányzat, összesen 27 millió forintért. Az önkormányzat a polgármester szavait idézve jelezte: bármennyi pénzt és munkát belefektethetnek a kerület közbiztonságának és köztisztaságának javításába, ha egyes polgárok ezt nem becsülik meg.

Emlékeztettek rá, hogy Kocsis Máté a kampány részeként rajzpályázatot is hirdetett, amelyben drogellenes, illetve a közterület értékeire és tisztaságára fókuszáló alkotásokat vár a józsefvárosi diákoktól.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2013. április 12. 17:29
Ha már a takarításról van, szeretném a figyelmet felhívni arra az olasz találmányra, aminek a segítségével úgy lehet az utcákat takarítani, hogy nem kell az autókat elmozdítani. Egy spriclis autó nagy nyomással nyomja ki a vizet. A két kezelő sétál mellette a járdán és a slaggal az utca közepére slagozza a szemetet, amit utána a két forgó kefe feltisztítja. Nagyon olcsó és hatékony módszer. A két slag úgy van a kocsihoz szerelve, hogy egy kinyúló rugalmas kar tartja, így a slag kényelmesen átnyúlik az autók felett. Nagyon díjazom a takarítási ötletet. Egyszer csak eljutunk a tiszta kirakat mozgalomhoz is, hogy a vevőnek kedve legyen bemenni a boltokba.
Laibach
2013. április 12. 17:03
Akkor lesz rend és tisztaság, ha a Corvin negyedhez hasonlóan buldózerekkel ledózerolják a problémás területeket és újjáépítik és új lakókkal népesítik be azt. Hiába az önkormányzat igyekezete , a kisebbségnek mindig lesz utánpótlása vidékről és hosszú időbe telik amíg úgy ahogy szocializálódnak és levetkőzik a hagyományaikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!