Válaszolt az ET-főtitkárnak Navracsics

2013. március 07. 11:42

A miniszterelnök-helyettes a levélben pontról pontra részletesen kifejtette jogi érveit az alaptörvény-módosítás tartalma mellett, és jelezte, hogy az ET-főtitkár rendelkezésére áll az esetleges további kérdések tisztázása érdekében.

2013. március 07. 11:42

Thorbjørn Jaglandnak, az Európa Tanács főtitkárának küldött válaszlevélben fejtette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a magyar kormány álláspontját a javasolt alaptörvény-módosítással, illetve Jagland arra vonatkozó kifogásaival kapcsolatban.

A csütörtöki keltezésű válaszlevélben – amelyet a tárca az MTI rendelkezésére bocsátott – Navracsics emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság tavaly decemberi döntésében nem tartalmi vizsgálat nyomán semmisítette meg az alaptörvényhez kapcsolódó, úgynevezett átmeneti rendelkezések egy részét, hanem mert azt állapította meg, hogy ezek a rendelkezések nem átmeneti jellegűek. Ennek nyomán most az alaptörvény-módosítási javaslatok e rendelkezéseknek az alaptörvénybe való beemelését célozzák.

A magyar miniszterelnök-helyettes a levélben pontról pontra részletesen kifejtette jogi érveit a módosítási javaslatok tartalma mellett, és jelezte, hogy az ET-főtitkár rendelkezésére áll az esetleges további kérdések tisztázása érdekében.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2013. március 07. 13:43
"A magyar miniszterelnök-helyettes a levélben pontról pontra részletesen kifejtette jogi érveit a módosítási javaslatok tartalma mellett, és jelezte, hogy az ET-főtitkár rendelkezésére áll az esetleges további kérdések tisztázása érdekében." Elvtársak! Vörösnácik! Ez a propaganda kampányotok is csúfos kudarcra van ítélve. De Ti direkt keresitek a népszerütlen politikát , direkt igyekeztek szopni. Nincs mit tenni . Magatoknak keresitek. A vörösnáci az- aki soha semmiből nem tanul. A nép számukra csak barom , megvezethető szavazógép, aki "béka a mocsárban". 1990-től a napjainkig ezek a vörösnácik soha semmiből NEM tanultak. Ugyanúgy politizálnak húsz éve. Hazudós, nagyképű, tolvaj módon. Mennek 2014.-ben végleg a kukába, azért hogy helyet adjanak valami új, tisztességes dolognak- más arcokkal.
Midgardsorm
2013. március 07. 12:14
„Navracsics emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság tavaly decemberi döntésében nem tartalmi vizsgálat nyomán semmisítette meg az alaptörvényhez kapcsolódó, úgynevezett átmeneti rendelkezések egy részét, hanem mert azt állapította meg, hogy ezek a rendelkezések nem átmeneti jellegűek. Ennek nyomán most az alaptörvény-módosítási javaslatok e rendelkezéseknek az alaptörvénybe való beemelését célozzák.” Szánalmas vagy, Csicsi csiga. Ez már a szubszijjártó szint.
Felebarát
2013. március 07. 12:13
itt nem az a kérdés, hogy pontról pontra, hanem hoygközük van e hozzá...mert hiába irod le nekik pontról pontra, ha nem vizsgálhatják, ha meg igen, akkor lehet képben vannak... de mire jó ez az üzengetés a médiában...faszér nem lehet ezt leülve megbeszélni, főleg, hoyg ottan vannak az ep képviselők, a biztosok, und so weiter...akkor mire vannak?
liberálzöld.
2013. március 07. 12:12
Navracsics kifejtette. Most megnyugodtam. Már csak az eur árfolyamnak kellen megnyugodni. Na nem 300 felett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!