Szerződést köt a médiatanács a Klubrádióval

2013. március 14. 12:03

A március 5-i bírósági döntést követően a Médiatanács állandó szerződést köt a Klubrádióval a 95,3 MHz-es frekvencia használatára.

2013. március 14. 12:03

A médiatanács közleménye szerint „a Budapest 95,3 MHz-es frekvenciapályázat körül kialakult összetett jogvitát a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság március 5-ei döntése mindenki számára megnyugtató jogállami döntéssel zárta le”. A korábban az Autórádiónak ítélt frekvencia ügyében hosszú ideje zajlott a pereskedés különféle bíróságokon, eközben a médiatanács 14 alkalommal hosszabbította meg ideiglenesen a Klubrádió működési engedélyét.

Mint írják: „A sokáig feloldhatatlannak tűnő, összetett jogvita azért alakult ki, mert a Klubrádió – élve az új médiatörvényben biztosított jogával – a közigazgatási bíróságon támadta meg a nyertes pályázatát. Ezzel összefüggésben arra is érdemes emlékeztetni, hogy a régi médiatörvény nem nyújtott ilyen típusú fellebbezési lehetőséget a pályázók számára, így nem is alakulhatott ki az ilyen viták világos, gyors, egyszerű és egyértelmű rendezését lehetővé tévő jogállami gyakorlat. (...) A bíróság egyértelműen kimondta, hogy a pályázati eljárásban egyetlen pályázó van, a Klubrádió, és a pályázat eredményes. Ezt követően a Médiatanács haladéktalanul megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy kihirdesse a bírósági határozatokkal összhangban érvényesnek és eredményesnek minősített pályázat nyertesét. A Médiatanács ezzel kapcsolatos határozatát a szokott rend szerint juttatja el a bírósági döntésekkel összhangban nyertessé vált rádiót működtető médiavállalkozáshoz.”

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bdi
2013. szeptember 23. 01:44
Mégsem kell Magyarországon a papírlapok mind a 6 oldalát aláírni.
geraz51
2013. április 18. 12:43
Helyeslem virágozzék minden virág.Felhívom a figyelmüket,hogy a balliberális oldal hazudik és csal.
kaktuszvirág
2013. március 18. 08:48
Sajnálom,hogy most már hivatalosan is okádhatja a szennyet a klubrádió.
Brainman
2013. március 18. 08:41
Jobb oldal van. Konzervatív polgári közép nincs. Ha lenne, rájuk szavaznék. Így marad a demokratikus ellenzék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!