LMP: Az energiaszolgáltatók segítsék a házak szigetelését!

2013. március 17. 12:24

Az LMP szerint fenntarthatatlan a kormány rezsicsökkentési programja, az ellenzéki párt az energiahatékonysági beruházásokban látja a valós megoldást.

2013. március 17. 12:24

Heltai László, az LMP szóvivője vasárnap sajtótájékoztatón úgy értékelte, a kormányzati rezsicsökkentés tiszavirág-életű lesz, mert éppen azoktól a beruházásoktól veszi el a forrást, amelyek a valós rezsicsökkenést eredményeznék. A szóvivő szerint a rezsicsökkenés csak az energiahasználat csökkentésével képzelhető el.

Szél Bernadett, az LMP képviselői csoportjának helyettes vezetője változtatást sürgetett a külföldi tulajdonú energiacégek adóztatásában. Mint mondta, az érintett társaságoknak Magyarországon a nemzetközi szinthez képest fele akkora a profitvisszaforgatási rátája. Szerinte azt a profitot, amit az energiacégek Magyarországon tartanak, alacsonyabb szinten kellene adóztatni; amit kifejezetten energiahatékonysági beruházásokra fordítanak, azt pedig egyáltalán nem. Amit kivisznek az országból, azt viszont magasabb kulccsal kellene – tette hozzá.

Az LMP-s politikus egy 200 milliárd forintos zöldberuházási alap létrehozását szorgalmazta. Szavai szerint a lakóházak és intézmények szigetelése nem megfelelő, s amíg ez nem javul, nem lesz előrelépés az energiahatékonyságban. Utalt arra is, hogy ezen beruházások az építőipar és az alacsonyabban képzettek foglalkoztatási problémáira is megoldást jelentenének. Széll Bernadett emellett azt javasolta: a nyílászárócserébe, a falak szigetelésébe vonják be az energiaszolgáltató cégeket is. A vállalatok elvégezhetnék a beruházásokat, a fogyasztók pedig a munkálatok megtérítéséig azonos rezsit fizetnének – vetette fel.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. március 17. 15:17
"A szolgáltató hitelez, és a kölcsönt a felhasználó, a megtakarításával fizeti vissza!" Lehet, hogy a kukától is kukább vagyok, de ne legyen kuka a nevem, ha ebből a mondatból egy szót is értek! Gondolom, te sem sokat!
HSL
2013. március 17. 15:17
helyes felvetés, két évtizede ezt kéne csinálni
kjkj945
2013. március 17. 14:54
A lumpnak nyalni kell, az se.git, nem az talpát!!
ballada
2013. március 17. 14:51
Szigetelés és a rezsi csökkentés külömbségét nézzük , külföldről behozott szemétből készített szigetelést a falra feldobálják,egy év mulva lehullik,közben a rezsi csökkentés mennyisége 10 szerese a szigetelés értékének.Lmp megint tudja mitől döglik a légy a külföldi cégeket támogatja,Ezt azért hogy a rezsi csökkentés ára ne a magyargazdaságot ne a magyar népet segítse.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!