A szerb szövetség Janicsról: Talán ez a döntés volt a legjobb

2013. március 11. 18:29

A Szerb Kajak-Kenu Szövetség (KSS) tiszteletben tartja Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok döntését, amely szerint mégis Magyarországon folytatná pályafutását.

2013. március 11. 18:29

Az újvidéki Magyar Szó honlapjának adott nyilatkozatában Mirko Nisovic, a KSS elnöke elmondta: nagy kérdés, hogy a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) helyt adott-e volna az országváltással kapcsolatos fellebbezésnek, ugyanakkor Douchev-Janics azon az elven, hogy jobb a megelőzés, mint utólag a gyógyítás, azt választotta, magyar színekben indul, mint sem hogy két évet kihagyjon.

Nisovic kiemelte, nem minden alakult úgy Szerbiában, ahogyan a versenyző eltervezte, de fontos, hogy nem a pénz okozott gondot, hanem a papírok, vagyis a versenyzési engedély. „A szerb szövetség mindent megtett, hiszen a sportoló jelenleg is a szerb válogatott tagjaként, a szerb állam pénzén edzőtáborozik Portugáliában. Natasa és a szövetség között nincs harag, s az ő szemszögéből nézve az egészet, talán ez a döntés volt a legjobb.”

Janics a tervek szerint áprilisban érkezne haza a portugáliai edzőtáborból, azonban úgy tűnik, hogy a helyzet miatt erre előbb sor kerül. Az elnök szerint ez nemsokára bekövetkezik, s akkor egy közös megbeszélés után pont kerülhet az ügy végére.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgy
2013. március 12. 08:14
Szerintem Natasa nem hülye volt, hanem őszinte. Nem érezte itthon magát, hihető. Szeretne otthon versenyezni, hihető. El kellett volna engedni, mert megszolgálta a belé fektetett pénzt. Ha együtt edz majd a válogatottal , több kárt csinál, mint hasznot, ez szerintem biztos...
kuwiq
2013. március 12. 07:37
Haha, nem a pénz okozott gondot - merthogy azt nem fizették ki a versenyzési jogáért. Ha meg kihagy két évet, akkor meg akár abba is hagyhatná. És, ha visszajön? Remélem, a fiatalok legyőzik, és azért nem kerül ki nemzetközi versenyre.
kunzoo
2013. március 11. 21:45
Ez a jány lehet hogy jól lapátol, de esze semmi. Nem is értem hogy mi értelme van sportolókat importálni, ezek egyéni sikerek, nem a nemzet sikerei. Ráadásul belénk is rúgott egyszer kétszer. Menjen bolgár színekben, úgy szerintem senki nem csesztetné.
nagykata
2013. március 11. 20:50
ez egy nagyon buta nő. de gondolom erre már mindenki rájött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!