Új testületeket hozott létre a kormány a drogfogyasztás visszaszorítására

2013. február 28. 21:15

Kábítószerügyi koordinációs tárcaközi bizottság, valamint kábítószerügyi tanács létrehozásáról döntött a kormány. Az új testületek a korábbi kábítószerügyi koordinációs bizottság munkáját veszik át – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.

2013. február 28. 21:15

A tárca közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy az elmúlt években jelentősen átalakult a kábítószerpiac, a kínált szerek és a terjesztésük is megváltozott, ezért fokozott együttműködés szükséges a droghasználat terjedésének megelőzéséhez, visszaszorításához. A minisztérium tájékoztatása szerint a kábítószerügyi koordinációs tárcaközi bizottság – amelynek tíz tagja lesz – a drogprevenciós feladatokat koordinálja az államigazgatáson belül.

A kábítószerügyi tanács a civil szervezetekkel történő egyeztetés fórumaként működik majd, így a döntéshozók több civil és szakmai szervezet véleményét, javaslatát is megismerhetik. A tizennyolc tagú tanácsban megismert vélemények, megfogalmazott javaslatok a kábítószer-használattal összefüggő problémák összehangolt kezelését segítik – írja a tárca, hozzátéve, hogy az új, kibővített konstrukció lehetőséget ad a különféle szakterületek közötti közvetlen és rendszeres párbeszédre, a szervezetek tevékenységeinek összehangolására, hatékonyságuk erősítésére. A tanács elnöki tisztét a szakterületért felelős állami vezető látja el, ami az Emmi szerint egyenes utat biztosít a kormányhoz a civil szféra javaslatainak.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. március 01. 13:17
A kormány létrehozta az idióta és tökéletesen értelmetlen célú bizottságokat kitaláló bizottságot. Ennek az első terméke ez a drogos bizottság. Ha jól hallom, jön az uzsorát bankhitellel történő kivátását kitaláló bizottság is.
Akitlosz
2013. február 28. 23:59
Nem lenne elég, ha egyszerűen nem drogoznának? Minek ahhoz testület? Egymást győzködik, vagy mi? Ha nem akarnak drogozni, akkor ne drogozzanak, ilyen egyszerű! Én sem teszem, mégsincsen hozzá szükségem testületre.
nick89
2013. február 28. 21:39
3 egyszerű kérdés: 1.Az ún dizájnerdrogokat melyik ország fejleszti és termeli ipari méretekben a fejlett civilizációjú országok számára? 2.Melyik ország érdekében áll a gazdasági eszközökön felül drogokkal is bomlasztani Európa társadalmait? 3.Valójában melyik ország terjeszkedését hivatottak megállítani a Maliban békefenntaró magyar katonák?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!