Nyíregyházi szakközépiskolák berendezését viszi a KIK

2013. február 01. 10:25

Számítógépeket, bútorokat, szőnyegeket és egyéb berendezéseket válogatott nyíregyházi szakközépiskolák készletéből a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ – írja az FN24. Ezekre a belvárosi irodájuk berendezése miatt tartanak igényt.

2013. február 01. 10:25

Az FN24 értesülései szerint több nyíregyházi iskolában is járt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, és saját használatra válogatott az ott megtalálható szőnyegek, monitorok, bútorok közül. Egy neve elhallgatását kérő pedagógus a hírportálnak beszámolt arról is, hogy egy pénztárként funkcionáló helyiséget teljesen kipakoltak, és csak a függönyt hagyták meg számukra, mert az „nem tetszett nekik”.

Egy másik iskola, melyből monitorokat vitte el, egyértelművé tette, hogy csak régi típusúakat tudnak felajánlani, mire rájuk parancsoltak, hogy másnapra szerezzenek lapmonitorokat. Az átadás-átvételről készült ugyan jegyzőkönyv, de az érintettek nem tudják, vonatkozik-e bármiféle határidő a visszaszolgáltatásra, illetve egyáltalán megkaphatják-e majd újra az iskolák a berendezéseket.

Mint kiderült, a KIK egyelőre takarítónőket sem alkalmaz, hanem az iskola személyzetéből „kéri kölcsön” a munkavállalókat, amely időpontra nincs, aki az oktatási intézményben takarítson. Egyelőre úgy tűnik, eszközökkel az iskolák látják el fenntartójukat, miközben a felállás elvileg éppen ennek fordítottja kellene legyen.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2013. február 01. 11:34
Ez olyan mélység, amin - magam számára is megmagyarázhatalan módon- meglepődtem. Éppen ezért fenntartással kezelem, amig nem jön megerősítés.
ördöngös pepecselés
2013. február 01. 11:30
"Egy neve elhallgatását kérő pedagógus" FN24 a hiteles hírforrás.
tarackos
2013. február 01. 11:25
Mivel átadták a sulikat az államnak így vihetik ha akarják. Erre adtak a narancsok felhatalmazást. A jobb sulikból megy majd a klikbe meg röcsögére. Erről beszéltek: így lesz a végén egyformán szar mindenhol. De legalább forró a lángos, éljen Kádár János!
cromwell
2013. február 01. 11:23
A jelenség nem egyedi. Ha valaki veszi a fáradságot és olvassa a KIHa és HAHA oldalain a középiskolás kommenteket, ez több helyen előfordul. Van ahol nincs külön helyisége a KIK-nek, ezért a tanárit pakoltatták ki és vitték annak felszerelését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!