MSZP: Stabilitásra van szükség

2013. február 02. 16:54

A párt szerint Orbán-kormány által „felszámolt” gazdasági stabilitást biztosítaná az ERM-2, az euróövezet előszobája, amelynek bevezetését 2015-től javasolja Mesterházy Attila

2013. február 02. 16:54

Az Orbán-kormány által „felszámolt” gazdasági stabilitást biztosítaná az ERM-2, az euróövezet előszobája, amelynek bevezetését 2015-től javasolja az MSZP elnöke – kommentálta Tukacs István szocialista képviselő azt, hogy a fideszes Kocsis Máté szombaton veszélyes kapkodásnak minősítette Mesterházy Attila elképzelését a magyarországi euróbevezetés ügyében. „Ez nem jelenti az euró automatikus bevezetését, de jót tesz a forint árfolyamának és a Fidesz által padlóra küldött magyar gazdaságnak. Ennek révén kiszámítható az ország makropályája a külsős partnereknek és a magyar adófizetőknek” – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az ellenzéki politikus, aki szerint erre a stabilitásra, kiszámíthatóságra volna a legnagyobb szüksége „az orbáni ámokfutás 3 éve után hazánknak és mind a 10 millió polgárunknak”.

 
Kocsis Máté sajtótájékoztatóján azt mondta, az MSZP-elnök „elkapkodott, megfontolatlan, a magyar emberek többségének véleményével ellentétes" álláspontja iszonyú megszorításokkal, áremelkedéssel, az infláció mértékének brutális megugrásával, növekvő munkanélküliséggel és a vállalkozások terheinek aránytalan emelkedésével járna. Tukacs István ennek kapcsán azt javasolta a fideszes politikusnak: a megszorítások tekintetében kérdezze miniszterelnökét, gazdasági miniszterét, „hiszen 30 hónapos uralkodásuk 30 új adót hozott, és 850 milliárdos drasztikus megszorító csomagjuk miatt idén minden átlagos magyar család 340 ezer forint Fidesz-sarcot kénytelen elviselni”.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ouchy
2013. február 03. 12:47
Ne féltsenek minket! Elég stabilan állunk a lábunkon!
Negue
2013. február 03. 12:13
"idén minden átlagos magyar család 340 ezer forint Fidesz-sarcot kénytelen elviselni”. Kiscsillag! Ez, hogy jött ki? Részletezné is?
őshonos
2013. február 03. 12:10
Igen Attila stabilitás kell....nélkületek.
OberEnnsinnen
2013. február 03. 11:14
"Mesterházy Attila elképzelése a magyarországi euróbevezetés ügyében. „Ez nem jelenti az euró automatikus bevezetését, de jót tesz a forint árfolyamának és a Fidesz által padlóra küldött magyar gazdaságnak. Ennek révén kiszámítható az ország makropályája a külsős partnereknek és a magyar adófizetőknek” " És akkor egyszerre mindenki kiabálja dagadó erekkel a nyakán: Föld! Föld! Föld! Föld! Volt probléma, lám nincs probléma. Az MSZP s Attila mindezt megoldotta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!