Klinghammer István lehet a felsőoktatási államtitkár

2013. február 12. 13:58

Az ELTE korábbi rektora lehet a felsőoktatási államtitkár a Népszabadság Online információi szerint. Az értesülést már az oktatási államtitkárság is megerősítette.

2013. február 12. 13:58

Mint az Origo értesülései alapján a Mandiner is megírta, kettéválasztanák az oktatási államtitkárságot: külön államtitkár felügyelné a közoktatást, illetve a felsőoktatást. Hoffmann Rózsa jelenlegi oktatás államtitkár – ha vállalja – vezethetné a jövőben a közoktatási államtitkárságot. A Népszabadság Online pedig már azt is tudni véli, ki felügyeli majd a felsőoktatást: a portál értesülései szerint Klinghammer István lehet majd a területért felelős államtitkár.

Klinghammer István 2000 és 2006 között az ELTE rektora volt, 2005-ben a Magyar Rektori Konferencia elnökének is megválasztották. Klinghammer hétfőn a hallgatói akciók kapcsán pedig úgy nyilatkozott a köztévének: „mindig vannak olyan forrófejűek, akik úgy érzik, ez egy jó hecc. Nem bántó szándékkal, de megjegyezhetném, hogy talán kicsit éretlenek is ahhoz, hogy értelmiségi pályára készüljenek, és egyetemre járjanak” – írja összefoglalójában a NOL.

Frissítés

Az oktatási államtitkárság hivatalosan is közölte, hogy Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját, míg az  új felsőoktatásért felelős államtitkár, Klinghammer István, az ELTE korábbi rektora lesz.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2013. február 12. 17:55
És megérkezett az ELTE falaihoz Von Klinghammer tábornok 2/3-os páncéloshadosztálya!
Shom_Ford_All
2013. február 12. 16:23
Elment nyugdíjba, de utána még millókat leakasztott az egyetemtől tanácsadóként a semmiért. Egy herével több.
Viktus
2013. február 12. 16:20
Az oktatási államtitkárság megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját. A felsőoktatásért ezentúl Klinghammer István felel majd államtitkári rangban. http://hvg.hu/itthon/20130212_Hoffmann_Rozsa_lefokozasa Hoffmann elvtársnőnek van bőr a képén tényleg különös anyagból vannak gyúrva ezek a komcsik kis pénzért még milyen alázást vállalna be?
next mindig élni fog
2013. február 12. 16:09
KDNP! Rózsi a pápával együtt távozik, de az egyik emelt fővel a másik meg ....... m!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!