Dékán: Huszonkét oktatójától válik meg az ELTE BTK

2013. február 23. 14:00

Huszonkét oktatójától válik meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Kara (BTK) – közölte Dezső Tamás, a kar dékánja szombaton az MTI-vel. A karon jelenleg több mint 550 oktató dolgozik. A takarékossági intézkedések miatt már tavaly sem töltötték be a megüresedett helyeket.

2013. február 23. 14:00
A dékán azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a hvg.hu péntek este azt írta, tudomásuk szerint több tucatnyi oktatót érintő elbocsátási hullám kezdődött a Bölcsészettudományi Karon, akár félszázan is érintettek lehetnek.
 
Dezső Tamás elmondta, az egyetemi költségvetési megszorítások miatt március elsejétől 22 oktatót küldenek el. Nyugdíjas korú, 62, illetve 65 év fölötti kollégákról van szó. További tíz, félállásban dolgozó oktatójukat pedig arra kérik, hogy igényeljenek fizetés nélküli szabadságot az év végéig.
 
Az egyetem belső szabályozása értelmében azok az docensek, akik betöltötték a 62. életévüket, 65 éves korukig dolgozhatnak, úgy, hogy a rektor évenként engedélyezi a foglalkoztatásukat. A professzorok pedig 70 éves korukig maradhatnak – tette hozzá a dékán.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2013. február 23. 21:42
Gondolom néhány médiaszociológus, médiamarketing szakon oktató, politológiai adjunktus, meg olyasmi, amelyekre eleve nem volt szükség. Nem beszélve a társadalmi igényről és hasznosságról.
Kristóf
2013. február 23. 21:36
Remélem a fasiszta tanárokat rúgják ki. Mindenütt elbocsátások vannak.Orbán a qrva anyád,ide az egymillió munkahajat te szemét láda.Az egész országban leépítések,nem baj mehetnek a professzorok közmunkára.47 ezer forintból meg lehet élni,nekik is sikerülni fog,a fidesz megmondta,a kurva anyátokat.
tarackos
2013. február 23. 20:17
"Dezső Tamás elmondta, az egyetemi költségvetési megszorítások miatt március elsejétől 22 oktatót küldenek el." Ez van Feleim, teccetek volna nem lapítani hanem kinyitni a pofátokat. Gyáva népnek nincs hazája! Mindig megtalálja a bikacsök...
narmer
2013. február 23. 19:05
22 nyugdíjas elmegy, mi ebben a hír?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!