LMP: Egy nagy blöff az Educatio kiállítás

2013. január 18. 17:44

A párt szerint a börzén konferenciát rendező és fellépő kormányzati szereplők sem tudnak válaszolni a köz- és a felsőoktatás ezernyi nyitott kérdésére.

2013. január 18. 17:44

Az LMP véleménye szerint hiába rendezik meg az idén is az Educatio elnevezésű oktatási szakkiállítást, a köz- és a felsőoktatás ezernyi nyitott kérdésére a börzén konferenciát rendező és fellépő kormányzati szereplők sem tudnak válaszolni. Osztolykán Ágnes, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: az idei kiállítás „egy nagy blöff”, és a kabinet „dilettáns oktatáspolitikája” a kiállítók jelentős részét elriasztotta.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az Educatio szakkiállítás keretein belül megrendezett II. Nemzeti Köznevelési Konferencián előadást tartott a magyarországi oktatásirányítás vezérkara. A képviselő úgy látja, hogy az eseményen „a kellemetlen kérdéseket még a gondosan megszűrt közönség ellenére sem tudták elkerülni a kormányzati szereplők, akik újra a jól begyakorolt propagandaleckét mondták fel”. Hozzátette: miközben az iskolákban óriási nehézségekről és bizonytalanságról beszélnek, a kormány szerint „simán lezajlott az egész államosítás”. Miközben a pedagógusok nem tudják, kihez forduljanak, ha elfogy az iskolában a kréta, „a propaganda úgy szól, hogy nincsen semmi gond, példás az együttműködés a szereplők között” – írta az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának LMP-s alelnöke.

Osztolykán Ágnes kitért arra, hogy a „kormányzati ámokfutás következményeiről a felsőoktatás kapcsán sem esett sok szó”. A felvételi jelentkezési határidő lejárta előtt néhány héttel továbbra sem tudni semmit a fontos a ponthatárokról, a keretszámokról, és nincs végleges információ az állami férőhelyekről vagy a röghöz kötésről – hangsúlyozta. A politikus szerint a történtek azt mutatják, hogy a kabinetnek nincs felelős közoktatási, se érdemi felsőoktatási politikája, és a kiállítás kormányzati oldalról csak egy nagy kommunikációs trükk.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktus
2013. január 19. 14:02
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/385276_537610446257358_1819622546_n.jpg mi a baj?
HSL
2013. január 18. 21:51
ormány piktor kormányképessége is egy blöff lassan két lábon se tud járni a maradék iq-val túl sok volt a rézeleje a házipáleszban
laci0011
2013. január 18. 19:03
Ujjab unortodox győzelem készülődik az oktatásügyben,nemrég pénzhiány miatt halasztották el a pedagógusok béremelését, a rezsimcsökkentés és a 13-ik havi bevezetés alkalmából,nehéz lesz ezt a pofájukba hazudni ujra.
hátakkor
2013. január 18. 19:02
Egy nagy blöff az LMP.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez