Lehet regisztráció 2018-ban

2013. január 23. 20:48

Navracsics Tibor szerint az állami népességnyilvántartó rendszer mára elvesztette egyértelműségét, frissességét, ezért nem zárható ki, hogy a 2018-as országgyűlési voksolásra ismét felmerül a választási regisztráció gondolata.

2013. január 23. 20:48

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter erről az Inforádió Aréna című műsorában beszélt szerdán, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a regisztráció kérdésében egyelőre nem foglaltak el végleges álláspontot a kormánypártok. A tárcavezető emlékeztetett, jövőre biztosan nem lesz regisztráció, azt azonban nem zárta ki, hogy négy évvel később valamilyen formában bevezessék azt.

Az állami népességnyilvántartás jelenleg nehezen áttekinthető, a valóságtól eltérő adatok megadását pedig nem szankcionálják - fejtette ki Navracsics, aki szerint mindez lehetővé teszi a politikai indokból történő átjelentkezéseket a billegő kerületekben. Mint mondta, ha fennmarad a regisztráció gondolata, akkor a következő öt év elegendő lehet a vitára alkalmat adó alkotmányossági és belpolitikai kérdések tisztázására, amennyiben pedig ez mégsem lehetséges, akkor végleg el kell köszönni ettől az ötlettől.

Navracsis Tibor a 2010-ben indult szakpolitikai reformokról, így például a köz- és felsőoktatás átalakításáról azt mondta, az erről kialakult konfliktusok azt jelzik, hogy végre történt valami. A területét érintő változtatások közül kiemelte a járási rendszer kialakítását, amelyen elmondása alapján még rengeteget kell hangolni, hogy véglegesítsék: mi marad az állami feladatokat átvevő járások hatáskörében és mivel foglalkozhatnak a jövőben az önkormányzatok. Navracsics Tibor szólt arról is, hogy egyre élesedő, hosszú választási kampányra számít, a törvényalkotás tavaszi szakaszában pedig az új polgári törvénykönyv és a földtörvény elfogadása kerülhet a középpontba.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. január 24. 10:31
Hát persze, hogy lehet regisztráció. Csak újabb 2/3 kell hozzá. Sokat kell még ahoz hazudozni, kedves fideszesek.
StG
2013. január 24. 09:23
Tipikus fideszes mentalitás: van egy rendszer, szervezet stb. ami nem működik jól (tegyük fel, hogy igazat mond Navracsics), akkor azt nem megjavítjuk, hanem ha lehet, még jobban szétbasszuk, hogy lehessen valamivel indokolni a különböző hagymázas elképzeléseket.
Csigorin
2013. január 24. 09:10
Pedig rem egyszeru lenne. Van ugye a nyilvantartas. Mindenkinek sajat erdeke bejelentkezni, mert addig SEMMIT nem tud elintezni, leven mindig csak a lakhely szerint illetekes okmanyiroda hajlando vele foglalkozni. A bejelentkezeshez kerjenek vagy tulajdoni lapot, vagy kozuzemi szamla masolatat. Es termeszetesen a hamis adatokat kozokirathamisitasi kiserletkent kelljen buntetni.
Vmint...
2013. január 24. 08:25
Ahhoz képest, hogy nem korszerű, Szíjjártó két hónappal ezelött kínálgatta megvételre Vietnámban. http://mandiner.hu/cikk/20121031_megallapodasokat_kotott_vietnamban_szijjarto
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!