Közös nyilatkozatban ítélte el Bayer írását a Mazsihisz és a Hit Gyülekezete

2013. január 08. 18:57

Elítélte Bayer Zsoltnak a Magyar Hírlap múlt szombati számában megjelent írását, és azt rasszista, uszító hangvételűnek nevezte kedden a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Hit Gyülekezete.

2013. január 08. 18:57

Az MTI-hez eljuttatott közös közleményben a azt írták: „minden olyan megnyilatkozás, amely származás alapján bélyegzi meg az emberek egy csoportját – az Örökkévaló által saját képmására teremtett társainkat –, és származási alapon egy részüket állatnak minősíti, szemben áll az isteni parancsolattal és a civilizált társadalmak normáival”.

Úgy fogalmaztak: Bayer Zsolt írása – „a kollektív bűnösség elvét alkalmazva – egy népcsoport nagy részének eltörlését követeli, egy országos terjesztésű napilapban. A gyűlöletkeltő hang a magyar társadalom szétszakítását szorgalmazza” – áll a közleményben. Hozzátették, nem először fordul elő, hogy ennek az újságnak a publicistája „emberek elpusztítását ajánlja”, hiszen nem olyan régen azt írta: „sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben” – vagyis azon sajnálkozott, hogy embertársai közül nem sújtottak még többet embertelen kínhalállal.

A Mazsihisz és a Hit Gyülekezete azt írta, hogy a cikk, illetve a Parlamentben a zsidók listázását követelő képviselő nézetei közös gyökerekből fakadnak: a faji gyűlöletből, amely a múlt században már magyarok százezreinek halálát okozta. „Minden józan embernek fel kell emelnie a szavát az ilyen és ehhez hasonló rasszista megnyilatkozásokkal szemben, mert csak ez biztosíthatja Magyarország békés fejlődését” – zárul a közlemény.

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. január 18. 02:32
Egyszerűbb lenne azt felsorolni, amikor elítélték. Mondj egyet, különben segget csinálsz a szádból.:) Hallgatttak Szögi tanár úr meglincselésénél, hallgattak Solymosi néni összeverésénél stb., stb. és most sem tudok róla, hogy bárki ezek közül nyilatkozott volna, hogy elítéli a késelőt.
ottapont
2014. december 11. 12:25
De igen. Kiforgatták amit Bayer írt, ő kimondottam azokról a cigányokról beszélt akik piszlicsáré konfliktusokat is késeléssel oldanak meg. Mert megszokták, hogy megtehetik és mert ez számukra természetes. Róluk írt Bayer és melletük állt ki azok akiknek mindegy az eszköz, a cél ártani a magyaroknak.
Gyurcsány Viktor
2014. december 11. 12:25
Miért, szerinted mindenkinek hangosan ki kell mondania, hogy "én elítélem a kocsmai verekedés alatti késelést és a rablógyilkosságot", mert különben nem lenne nyilvánvaló? Az ember alapjáraton elítéli az ilyesmit, ilyen evidenciákat nem kell külön elismételni minden alkalommal (ha szerinted nem evidencia, hogy a késelés csúnya dolog, javaslom, fordulj szakemberhez). Sajnos a rasszizmusnak komoly tömegtámogatottsága van, ezért az ellen igenis érvelni kell. A késelés ellen minek?
tricnicc
2014. december 11. 12:24
Carlos> és Oblomov= ikerökör.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!