Felmentették az egyesülési jog megsértésével vádolt gárdistákat

2013. január 22. 18:36

Nem jogerősen felmentette a Új Magyar Gárda 2010-ben egyesülési jog megsértésével megvádolt tizenhárom tagját kedden a Debreceni Járásbíróság – közölte a Debreceni Törvényszék sajtótitkára.

2013. január 22. 18:36

Veszprémyné Szajkó Márta ismertetése szerint a Debreceni Városi Ügyészség 2010 júniusában kezdeményezett eljárást egy 2009. októberi '56-os megemlékezés kapcsán, amelyet a Jobbik és az Új Magyar Gárda szervezett és amelyen rendőri intézkedés történt.

A vádemelés tizenkét ember ellen egyesülési jog megsértésének bűntette, egy emberrel szemben pedig annak vétsége miatt történt; a keddi tárgyaláson az ügyész mindannyiuk esetében vétségre módosította a vádat.

A bíróság bűncselekmény hiányában felmentette a vádlottakat. Az ügyész fellebbezése miatt az ítélet nem jogerős – közölte a törvényszék sajtótitkára.
 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chloee
2013. január 24. 20:19
Milyen eredményeket tudnak felmutatni, hogy védik az embereket? Ja, hogy a megfélemlítés és a vonulgatás, a törvények kijátszása (Btk 217§) már annak számít??? Úgy néz ki a bíróságnak sincs jobb dolga, mint kimosni őket...
karika01
2013. január 23. 19:18
Nem kellene a lovat adni alájuk azzal, hogy egy felmentéssel el van intézve a dolog! Rossz döntés született!
kipetya
2013. január 23. 12:38
A Btk 217§- sa szerint: a) a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet szervez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy b) a közbiztonság, közrend fenntartásának látszatát keltő tevékenységet szervez, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." simán le lehetett volna csukni őket. Őrüljenek, hogy megúszták és ha "masírozgatni" akarnak jelentkezzenek hivatalosan Polgárőrnek és együtt "sétálgathatnak" a rendőrökkel. ELÉG az önjelölt hőbörgőkből! A bűnözőket el kell ítélni ha magyar ha roma, a többieket meg kéretik békén hagyni! "Feleletet egyik sem ad, kihörpintik boraikat Véget vetnek a zenének s hazamennek a legények."
thymian
2013. január 22. 23:15
A decemberi, avasi szjpe-seket is felmentették. Pintérnek nem kéne a sünjei körmére nézni, vagy tán csak nem tőlük kapják a parancsot? ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!