Tovább üzemelhet a paksi atomerőmű 1. blokkja

2012. december 18. 14:12

Az Országos Atomenergia Hivatal biztosított a biztonságos üzemeltetés, ezért még 20 évig üzemelhet a Paksi Atomerőmű 1. blokkja.

2012. december 18. 14:12

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) elbírálta az MVM Paksi Atomerőmű (MVM PA) Zrt. egy éve benyújtott kérelmét és engedélyezte, hogy az 1. számú atomerőművi blokk további húsz éven át üzemeljen – közölte a nukleáris hatóság kedden az MTI-vel. Az OAH arra a vizsgálati eredményre jutott, hogy a jogszabályokban előírt nukleáris biztonsági követelmények teljesülnek, a meghosszabbított üzemidő alatt a biztonságos üzemeltetés biztosított – indokolta döntését a hatóság.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. komplex műszaki és gazdasági elemzések alapján 2001 januárjában döntött arról, hogy a blokkok üzemidejét meg kívánja hosszabbítani. Az üzemidő-hosszabbítási programját 2008-ban nyújtotta be a nukleáris hatóságnak, amely végig nyomon követte a tovább üzemeltetésre való felkészülést.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. december 18. 15:47
Úgy értettem, hogy az atomenergia elavult. Szembemegyünk a nemzetközi fősodorral. Mi nem értettük Fukusima üzenetét.. Tehát maradtunk az ortodox megoldásoknál.
Claypool
2012. december 18. 14:54
Ebben sajnos nincs semmi unortodox !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!