Tízmilliós drogmegelőzési pályázatot hirdetett az Emmi

2012. december 30. 12:54

Tízmillió forint értékben pályázatot hirdettek egészségfejlesztési-drogmegelőzési programok támogatására, a gyermekvédelmi szakellátás területén.

2012. december 30. 12:54

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tízmillió forint értékben pályázatot hirdetett egészségfejlesztési-drogmegelőzési programok támogatására, a gyermekvédelmi szakellátás területén – közölte a tárca Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős államtitkársága vasárnap. A pályázatokat január 31-ig lehet benyújtani. A közlemény szerint a kábítószer-fogyasztás megelőzésében az egyik legfontosabb lépés, hogy a gyermekeket megóvják a káros szerektől. Kiemelt védelmet és figyelmet kell fordítani azokra a gyermekekre és a fiatalokra, akik mögött nem áll ott a család, mint természetes védőbástya – hangsúlyozzák.

A pályázat célja a családjából hatósági intézkedéssel kiemelt, nevelőszülőknél, gyermekotthonban elhelyezett gyermekek, utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek, valamint nevelőszüleik és a nevelőszülői hálózatban, gyermekotthonban személyes gondoskodást nyújtó munkakörökben foglalkoztatottak számára az egészségfejlesztési-drogmegelőzési programok támogatása. A pályázat keretében a gyermekek, fiatal felnőttek szerhasználatának megelőzését, a nevelőszülők szülői készségeinek, a személyes gondoskodást nyújtó munkakörökben foglalkoztatottak célirányos szakmai kompetencia fejlesztését elősegítő programok támogatására van lehetőség. A pályázat lebonyolítását a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet biztosítja.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Potymog
2012. december 31. 01:09
"A pályázat keretében a gyermekek, fiatal felnőttek szerhasználatának megelőzését, a nevelőszülők szülői készségeinek, a személyes gondoskodást nyújtó munkakörökben foglalkoztatottak célirányos szakmai kompetencia fejlesztését elősegítő programok támogatására van lehetőség." Mindezt tíz millióból az egész országban! Na ne vicceljenek már! Persze, lehet, hogy a cél valójában csak annyi, hogy kipipáljanak egy feladatot, felsorolhassák, hogy elintézték, nem pedig az, hogy valóban tegyenek valamit.
kjkj945
2012. december 30. 16:31
DADA sömmi haszna csak a pénzt kiadja a marha!
nick89
2012. december 30. 15:00
Csak jelzem: Az ún. dizájnerdrogok ipari méretű fejlesztése és gyártása Kínában folyik. A kínaiak belépése eredményezte azt a robbanásszerű fejlődést, amely révén mintegy revansot vesz Kína a Nyugaton az ópiumháborúkért. A cél is ugyanaz, mint az ópiumháborúkban volt, csak most felcserélődtek a szerepek. Ebben is csak két oldal van: A jó oldal és a rossz oldal. Az illegálisan működő budapesti adó- és vámmentes Kínai Különleges Gazdasági Övezetben többet is megtudhatsz a X. kerületben. http://www.monoricenter.hu
csíksomlyai
2012. december 30. 13:55
10 M ft? Ez lóphasz, kenjék a hajukra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!