Nem kapott hatástanulmányt, nem tárgyal a HÖOK

2012. december 16. 19:29

Irreális, hogy a HÖOK elmenjen a Balog Zoltán szakminiszter által hétfőre kezdeményezett találkozóra a felsőoktatásról, hiszen előzőleg semmiféle hatástanulmányt nem kaptak, így nem tudják, hogy pontosan miről lehetne tárgyalni – közölte Kiss Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökségi tagja a Klubrádió beszámolója szerint.

2012. december 16. 19:29
Mint a rádió honlapján olvasható, Kiss Dávid azt mondta, a HÖOK szerint még nagyobb lett a bizonytalanság a felsőoktatási rendszerben, a Giró-Szász András kormányszóvivő és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottak pedig ellentmondanak mindannak, amit a kormány az utóbbi időben kommunikál.
 
A HÖOK vezetői olyan anyagot szeretnének kapni, amelyből legalább a sarokpontokat megismerhetik. Például, hogy mi történik a Diákhitel 2-vel, illetve megmaradnak-e a hallgatói szerződések. Ezek nélkül nem tudnak véleményt alkotni és dönteni.
 
Orbán Viktor kormányfő a Facebookon szombaton megjelent videoüzenetében közölte, el kell törölni a keretszám-szabályozási rendszert; azoknak, akik teljesítik a szükséges követelményeket, és elszántak, hogy tanuljanak, majd Magyarországon dolgozzanak, továbbra is ingyenesnek kell maradnia a felsőoktatásnak.
 
Balog Zoltán a kormányszóvivői tájékoztatón vasárnap szintén azt mondta: a kormány a tanulmányi költségek teljes állami fedezetéért azt várja el a felsőoktatásba bekerülő hallgatóktól, hogy szerezzenek diplomát, és nyilvánítsák ki szándékukat, hogy Magyarországon akarnak dolgozni.
 
A miniszter arra kérte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) vezetőit, hogy a tervezett keddi időpont helyett már hétfőn tárgyaljanak a felsőoktatás átalakításáról. Balog Zoltán kérését azzal indokolta, hogy így a szerdai kormányülésig a hallgatók javaslatait is be tudják építeni előterjesztésükbe.
 
Az MTI vasárnap többször kereste a HÖOK vezetőit. Körösparti Péter, a szervezet elnökhelyettese ígért ugyan tájékoztatást az ügyben, ám ez vasárnap kora estig nem történt meg.

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Galak
2012. december 17. 16:40
Na rájöttek végre a diákok hogy a felcsuti csak hazudik, csal és ármánykodik. Megint kihúzott a seggéből egy parasztvakítást és azt hiszi hogy az egyetemisták is beszopják mint a sok agyhalott fideszmajom rajongója. Tévedett a mocsok.
Anonymtalan
2012. december 17. 10:29
Itt egy gyors hatás tanulmány, ami józan paraszti ésszel egyértelművé válik: lesz kb. néhány államilag finanszirozott hely, de csak a tényleg tehetségesek számára. ". A képzési időt meghaaldó egyetemistaként tengödő "szépfiuk" és "széplányok" fizetni fognak. Ez sok HÖOK-ösnek fog fájni.
Senye Péter
2012. december 17. 09:09
Nem akaródzik tizenkilencre lapot húzni? Talán még sincs annyi.
Oldgóbé
2012. december 17. 08:11
A HÖOK nem tudja miről tárgyaljon,mert nem tudja miért tüntet. A tanítómesterek ezt elfelejtették beadni a fiataloknak. Szép ,átlátszó munka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!