Kunigunda útja: feljelentést tettek az ismét megzavart demonstrálók

2012. december 21. 18:14

Lebontotta több tucat biztonsági őr csütörtök hajnalban az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt demonstrálók több sátrát. Nagy Navarro Balázs Orbán Viktortól kérdezi: ki adott utasítást erre. Az MTVA biztonsági és esztétikai szempontokra hivatkozott.

2012. december 21. 18:14

Lebontotta több tucat biztonsági őr csütörtök hajnalban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai székháza előtt demonstrálók több sátrát – közölte a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFFSZ) alelnöke sajtótájékoztatón a helyszínen. Nagy Navarro Balázs azt mondta: a biztonsági őrök a lakókocsikban tartózkodó demonstrálókat megakadályozták abban, hogy azok a sátorbontást meggátolják. Hozzátette, a rendőrség korrektül tette a dolgát, helyszíneltek, információik szerint több mint harminc biztonsági embert előállítottak. Velük szemben a demonstrálók garázdaság, személyi szabadság korlátozása és gyülekezési szabadság megsértése miatt feljelentetést tettek.

A szakszervezet alelnöke hangsúlyozta: nem történhetett volna meg a „támadás”, ha a „hatalom” nem adja ahhoz a hozzájárulását. Úgy fogalmazott, hogy Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója „egy báb”, ezért Orbán Viktor miniszterelnöktől kérdezik, ki adott utasítást erre. Emlékeztetett arra: korábban egy szobor építése, illetve egy kültéri fotókiállítás miatt költöztették át a 374 napja a székház előtt demonstrálókat.

Az MTVA továbbra is szeretné megvédeni Kunigunda úti gyártóbázisát és a körülötte levő területeket, mind biztonsági, mind esztétikai szempontból – reagált a közmédiát irányító szervezet. Az MTVA álláspontja szerint a demonstrálók jogszerűtlenül foglalták el az A és a B porta előtti füves területet, majd a gyártóbázis előtti útszakaszt. A híresztelésekkel ellentétben a biztonsági őröket nem állították elő, csupán ötfős csoportokban tanúkét hallgatják meg a III. kerületi Rendőrkapitányságon – olvasható a közleményben.

Az MTVA amellett, hogy szeretné megvédeni ingatlan együttesét a tüntetőktől és attól a látványtól, ami a székházba érkező látogatókat fogadja, szeretné biztosítani dolgozói számára a nyugodt munkakörnyezetet és a bejárati porták akadálymentes megközelíthetőségét. Hozzátették: továbbra is keresik azokat a legális lehetőségeket, amelyek segítségével a csoportosulás „minél hamarabb, minél messzebbre kerüljön a székháztól”.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
torresG4
2012. december 30. 06:47
én egyesével behívatnám őket a nav-hoz, egy alapos adóhatósági vizsgálatra, egy igazi gyónásra, amely során számot adhatnának a vagyoni helyzetükről .....biztosan kiderülne, hogy miből élnek ezek a munkakerülők és helyettük kik tartják el a családjukat....
imres
2012. december 30. 06:45
Miből él? A lakhatása megvan. Éhségsztrájkol. Azok nem esznek. Mi kell még?
Fakutya tizedes
2012. december 30. 06:44
A gengszterváltási barbatrükknél Ilkei Csaba éhségsztrájkolt valahol vidéken. De még mindig él.
OberEnnsinnen
2012. december 30. 06:43
Még mindig nem mondta meg: Nagy Navarro már nyugdíjas? Vagy állandó, folyamatos éjszakai műszakban dolgozik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!