Kulturális örökség lett a matyó hímzés

2012. december 05. 19:34

Felkerült a matyó hímzés az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára

2012. december 05. 19:34

Felkerült a matyó hímzés az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének illetékes kormányközi bizottsága szerda délután hozta meg a kedvező döntést. Eddig magyar elemként a mohácsi busójárás szerepelt 2009 óta ezen a listán. Tavaly a legjobb megőrzési gyakorlatok regiszterébe bekerült a magyar táncházmódszer is.
 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. december 06. 08:54
Nos, lássuk! A hivatalos életrajz szerint: „(Gyöngyösi Márton) 2004 decemberében hazaköltözött Magyarországra. 2005 februárjától adótanácsadóként dolgozott a KPMG magyarországi leányvállalatánál, a budapesti cég banki és pénzügyi részlegén. 2007 augusztusa és 2010 január­ja között az Ernst & Young nemzetközi tanácsadó cégnél volt társasági és nemzetközi adószakértő a cég budapesti irodájának adóosztályán.” Nos, hát akkor jó töprengést mindenkinek! Gyöngyösi elmondhatta volna ezt más parlamentekben is anélkül hogy ebből a sajtó műbalhét kreált volna. gyöngyösi azért is szemet szúrt mert kiderült nem csupa bunkóból,náciból áll a jobbik ahogy prezentálják ennek a birka népnek naponta. Gyöngyösi műveltségben zsebreteszi a sok hülye alul művelt politikai ideológia hajhászt,akiknek csak megélhetés a politika. Végezetül Zsóti a lényeg nem állok egy szinpadra a vörös gyilkosok eszmetársainak utódaival.És hogy mennyire kétszínűek vagytok mutatja hogy Vezéretek és főbábotok Áder most lapított.Pedig hát Janink ennél kisebb sértésért fényesre nyalta a zsidaink seggét. Oszt lám nem tud elülni ez a zsidózás mert most te is előhoztad és életbe tartod.
durrbele
2012. december 06. 08:36
Magyarkodóknak a figyelmébe: matyók=Palócok busók=sokácok mindkettő Magyarországon élő kisebbségi népcsoport.
trespass
2012. december 05. 21:15
Helyesen, hiszen majdnem olyan szép, mint a kedves Vezető!:)
kálmi
2012. december 05. 20:18
Méltán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!