KDNP: Továbbra is védeni kívánjuk a házasságot és a családot

2012. december 17. 14:54

A KDNP a jövőben is határozottan és erőteljesen szeretné megvédeni a házasság és család intézményét, és ennek mindenféle fellazítását társadalomellenesnek tartja – reagált a kisebbik kormánypárt az Alkotmánybíróság döntésére.

2012. december 17. 14:54

Harrach Péter sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az Alkotmánybíróságot a jogállamiságot védőbástyájának tekintik, a testület minden döntését minden magyar állampolgárnak tudomásul kell vennie. Ezt teszi a KDNP is, ugyanakkor fontosnak tartják az Ab működésével kapcsolatban, hogy az alkotmány védelmében szólaljon meg, távol álljon az alkotmánybíróktól minden politikai és ideológiai szempont. „Nem is feltételezzük ezt” – fogalmazott, majd megjegyezte: a KDNP-nek, mint a családok védelméről szóló törvény megalkotójának határozott véleménye van.

Az öröklésre vonatkozó passzusok megsemmisítéséről azt mondta: ezek az új polgári törvénykönyv elfogadásával rendeződni fognak, és nem lesz ellentmondás az egyes passzusok között. A család fogalmára térve kiemelte: az élettársi kapcsolat egy szabadon választott életforma, ami kötöttségektől mentes. Miért akarnak jogkövetkezményeket kényszeríteni azokra, akik kötöttségek nélkül akarják élni életüket? – tette fel a kérdést, megjegyezve: úgy látszik az Ab-nak más a véleménye és rá akarja kényszeríteni. Az azonos nemű élettársakról pedig külön törvény rendelkezik.

Kiemelte: a KDNP határozottan és erőteljesen szeretné megvédeni a házasság és család intézményét, és azt vallják, hogy ennek mindenféle fellazítása társadalomellenes cselekmény. Idézte a családok védelméről szóló törvényt, miszerint a család az állam és a jog előtt már létező intézmény volt, nem ők találták ki, az van, tudomásul kell venni, annak fellazítására nincs lehetőség. Harrach Péter kérdésre válaszolva azt mondta: ha ez lenne az első ciklusa bizonyára csalódott lenne, de már némi tapasztalattal rendelkezik, így ilyen érzelmek nem jelentek meg benne. „Elfogadom, tudomásul veszem, de más a véleményem” – fogalmazott.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
satya
2012. december 18. 07:36
Mi is a gond az élettársi kapcsolattal? Egy példával hadd világítsam meg: X család mondjuk huszonéves Péter fia megismerkedik y család Katijával, és annak rendje módja szerint elkezdenek együtt járni. Egyszercsak azt veszi észre3 x családban a mama, hogy több tej és kenyér fogy. Majd egy szép napon egyszercsak midnen előzetes bejelentés nélkül kati megjelenik az ebédnél, éppen ebéd kezdeténél,hogy ő is itt ebédelne. Azt gondolom, a mama elővenné Péter fiacskáját, hogy semmi bajon katival, és azzal sem, hogy náliunk eszik, de ezért kellene szólnod, hogy elegendő ennivalót vegyek, elegendő ebédet főzzek. Két fiatal megszereti egymást, és együtt akarnak élni. Megtehetik. De ahhoz, hogy a közösség felé, a társadalom felé elvárásaik legyenek, ezt el kell mondani. Az esküvő erről szól. Vállalom a másikat a közösség előtt, vállalom, hogy hosszú távon együtt akarunk élni. Ha nem vállalja, akkor miért kér a társadalomtól támogatásokat? (Persze sok más szempont is szól a házasság, az elkötelezett élet mellett)
beflower
2012. december 17. 20:26
Az itt most irogatóknak egy-két kivételellel,tényleg az űrliften a Hold túlsó oldalára kéne utazni!Még akkor is ha értem a viccet!
Claypool
2012. december 17. 18:16
Az a baj,hogy a KDNP épkézláb céljainak is sokat árt a párt egyébként sok ügyben képviselt , a keresztényi értékrenddel nem összeegyeztethető politikája. P.l.: A végstádiumos rákbetegek kezelés - támogatásának jelentős megnyirbálása! Harrach Péter inkább hasonlít egy Mikszáth Kálmán regény főispánjára, mint egy modern,korszerű és értékrendjéhez hű kereszténydemokrata párt vezető politikusára!
BőröndÖdön
2012. december 17. 18:11
Vicces,ahogyan egy szabad szemmel nem látható,mérhetetlen képződmény /kdnp/ erősködik bármilyen kérdésben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!