Havazás: Baranyában megerősített szolgálattal dolgozik a katasztrófavédelem

2012. december 08. 10:56

Baranyában szombat hajnal óta erősen havazik, a megyei katasztrófavédelem megerősített szolgálattal készült az esetleges hófúvások miatti helyzetre. A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról is tájékoztatott, hogy elakadt járművekről egyelőre nem tudnak.

2012. december 08. 10:56

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggel a legmagasabb fokú, azaz piros riasztást adott ki Baranya megye kilenc kistérségére hófúvás miatt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint az érintett kistérségek: a komlói, a mohácsi, a pécsi, a pécsváradi, a sásdi, a sellyei, a siklósi, a szentlőrinci és a szigetvári.

Ezeken a helyeken a viharos erejű – 70 km/órát-t is meghaladó – szél hótorlaszokat képezhet, amelyek elérhetik az 50 centimétert is.

Az itt tartózkodók és az ide indulók figyelmét felhívták arra, hogy csak indokolt esetben induljanak útnak, valamint folyamatosan figyeljék az előrejelzéseket és híradásokat. Készüljenek fel arra, hogy elakadhatnak, vagy lezárt útszakaszok lesznek az érintett térségben – írták.
 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. december 08. 15:18
Csak egy eszement barom tud egy vészterhes helyzeten humorizálni.
Samsa
2012. december 08. 13:38
Tél tábornok újra támad! De, most az egyszer emberére akadt, Bakondi nyugdíjas határőr személyében. Nem szívesen lennék most a tél helyében.
Békemenet
2012. december 08. 12:47
Azért jólesik tudni, hogy a (Párt és) Kormány ilyen vészterhes időkben a helyén van, dolgozik teljes gőzzel, hogy ezt a szegény kicsi országot! egy kicsit élhetőbb hellyé tegye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!