Változtatnak a közművezeték-adón

2012. november 27. 07:50

Az előző héten kivételes sürgős eljárással megszavazatott közművezeték-adón is változtathatnak a képviselők az Országgyűlés keddi ülésén. Matolcsy György azt javasolta, ne mentesüljenek az adó alól a földgáz-szállítási és a villamosenergia-ipari átviteli rendszerirányító tulajdonában álló vezetékek.

2012. november 27. 07:50

A Ház reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját, ezt követően döntenek egyes gazdasági és pénzügyi tárgyú törvénymódosításokról.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter javaslata alapján mégsem mentesülnének a közművezetékek után fizetendő adó alól a földgáz-szállítási és a villamosenergia-ipari átviteli rendszerirányító tulajdonában álló vezetékek. A tárcavezető indoklása szerint bár e közművezetékek stratégiai jelentőségűek, tulajdonosaik képesek az adó megfizetésére. Az érvelés szerint „az arányos közteherviselés elvéből tehát az következik, hogy e mentességek ne illessék meg az érintett adóalanyokat”.

Az Országgyűlés előző hét kedden döntött arról, hogy adót kell fizetni a közművezetékek után 2013. január 1-jétől, a teher mértéke 125 forint méterenként.

A Ház ezt követően öt törvényjavaslat tárgyalásába kezd, így szó lesz például a honvédek jogállásáról és a hegyközségekről szóló új jogszabály-tervezetekről, illetve terítékre kerülnek a szolgálati jogviszonnyal összefüggő törvénymódosítások is.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trabantkombi
2012. november 27. 09:59
Férgek! Jön az irtás! 2014!!!!
csárly
2012. november 27. 09:09
Éljen a kiszámíthatóság!
Ombudsmanyus
2012. november 27. 08:43
Nem tudom, mit szaroznak ilyen apróságokkal. Egyszerűbb lenne, ha a munkáltatók a teljes bért (vállalkozók a teljes nyereséget) befizetnék az államkincstárnak, az állam meg jegyeket bocsátana ki ennek fejében, amiket árukra és szolgáltatásokra lehetne beváltani.
Secnir
2012. november 27. 08:21
és ezt nem az állampolgárok fizetik meg! a cégek nem fogják áthárítani az adókat! elvis él! vitézy pataky attylát elvitték az ufók! megvédjük a nyugdíjatokat! ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!