NOL: Felszámolják a regionális rádióstúdiókat

2012. november 22. 16:21

A regionális rádiós stúdiók felszámolására készül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) decemberben a Népszabadság információi szerint. A vidéki nagyvárosokban két-három tudósító maradhat.

2012. november 22. 16:21

A regionális rádiós stúdiók felszámolására készül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Népszabadság információi szerint. Az állítólagos tervek alapján december 22-től megszüntetik az öt regionális stúdió – Győr, Pécs, Szeged, Debrecen és Miskolc – önálló műsorgyártását, elbocsátanak legalább negyven vidéki rádióst, részben felszámolják a tudósítói hálózatot, és a megyei jogú városok helyi rádiós stúdióitól is rendelnek riportokat, interjúkat a Kossuth Rádiónak. A Kossuth Rádiónak a vidéki városokban helyenként két-három állandó tudósítója maradhat.

A Népszabadság azt is tudni véli, hogy az MTVA részéről felmerült: a Régió rádió helyén a Nóta rádió legyen. Jelenleg is van egy ilyen webrádiós műsorfolyam MR7-Dalok és dallamok címmel, amely népzenét, nótát és operettslágereket sugároz.

A lap emlékeztetett: az MTVA költséghatékonyságra hivatkozva ugyanezzel a módszerrel már felszámolta a regionális tévéstúdió-hálózatot is, majd hosszú távú szerződéseket kötött regionális és városi tévéstúdiókkal, így pótolva a kieső anyagokat.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2012. november 23. 14:52
A népszabó információ, az népszabó megmondja, a népszabó szabhatja.
nyugalmazott tanár
2012. november 23. 08:47
"A vidéki nagyvárosokban két-három tudósító maradhat." Ez sok, vagy kevés? Eddig sem volt annyi hír egy városban, amit egy félállású fel ne tudott volna dolgozni... Így legalább a megyékre kiterjedően is lesz (marad) elegendő firkász.
hátakkor
2012. november 23. 08:47
Ideje volt. Még a médiafelügyelet 30 és a köztv 60 milliárdját kell átgondolni
Viktus
2012. november 23. 08:46
Ez jó, de mire megy a 60 milliárd forint?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!