Kósa: A reformok célja a jobb oktatás

2012. november 15. 19:41

A debreceni polgármester szerint a kormány a színvonal javítása érdekében alakítja át az oktatás intézményrendszerét.

2012. november 15. 19:41
Kósa Lajos szerint az oktatási intézményrendszer átalakításának „eminensen az a szándéka”, hogy az oktatás jobb legyen; a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Debrecen fideszes polgármestere erről a hajdú-bihari tankerületi igazgatók bemutatkozó sajtótájékoztatóján beszélt csütörtökön a debreceni városházán.
 
Nem azért veszi át az állam az intézmények fenntartását, hogy a rendszer olcsóbb legyen, hanem azért, hogy hatékonyabban működjön. A hatékonyság azt is jelenti, hogy ne pazaroljuk az erőforrásokat, de ezután sem fogunk kevesebbet költeni az oktatásra, mint a korábbi struktúrában – tette hozzá a politikus.

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bajai
2012. november 16. 08:22
Mit nem lehet ezen érteni? Az oktatás jobb és hatékonyabb lesz. Az más kérdés, hogy minek, ha a tananyagot fontos területeken lenullázzák.
HSL
2012. november 15. 21:37
túl sok konyakot ivott
oxycoccus
2012. november 15. 21:30
Hát nem tudom. Jobb lesz az oktatás attól, hogy az informatika helyett testnevelést tanul a gyerek?
nyugalmazott tanár
2012. november 15. 21:23
Az itt hőbörgőknek halovány fogalma nincsen arról, milyen fontos és helyes lépés, amikor a hazai közoktatást végre rendbeteszi az állam. Össze-vissza hablatyolnak, pedig itt nem a hétvégi NB3-as meccsekről van szó, hanem a felnövekvő nemzedék felkészítéséről. Mindazt a rombolást, ami a mostani tarthatatlan állapothoz vezetett, elsősorban a liberális, teljesen alkalmatlan politikusok hozták létre, követték el. Ennek következtében az intézmányek átjárhatatlanok és ellenőrizhetetlenek, a nevelés mélyponton van az intézményekben és az oktatásban az igénytelenséget tették elfogadottá. Ennek most remélhetőleg egyszer és mindenkorra vége lesz, és a közoktatás visszaállhat arra a magas és igényes színvonalra, ami korábban jellemezte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!