Bizottság vizsgálja Semjén szakdolgozatát

2012. november 29. 14:23

Az ELTE társadalomtudományi kara háromtagú bizottságot állít fel Semjén Zsolt szociológiai szakdolgozata ügyében. A miniszterelnök-helyettes üdvözli, hogy az ELTE lehetőséget ad a diplomamunkájával kapcsolatos vádak végérvényes tisztázódására.

2012. november 29. 14:23

Az elmúlt napokban Semjén Zsolt szociológia szakdolgozatának más szerzők által publikált tanulmányokkal való részleges azonosságára vonatkozó állítások láttak napvilágot a sajtóban, melyek az ELTE Társadalomtudományi Kart és intézményünk oktatóinak szakmai hitelességét is érintik” – írta a közleményében a dékán. Ezen állítások valóságtartalmának tisztázására Tausz Katalin háromtagú bizottságot bízott meg csütörtökön. „A bizottság tagjai a kar magas szintű tudományos kvalifikációval rendelkező oktatói” - közölte a dékán, hozzátéve, hogy a bizottság megállapításairól tájékoztatják a közvéleményt.

Semjén Zsolt üdvözli, hogy az ELTE lehetőséget ad arra, hogy a diplomamunkájával kapcsolatos vádak „végérvényesen, és hivatalos formában is tisztázódjanak” – közölte az MTI megkeresésére a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Havasi Bertalan szerint a miniszterelnök-helyettes az eddig folytatott teljes nyíltsággal áll az ELTE rendelkezésére, tiszta emberi és szakmai lelkiismerettel, egyben kéri az ELTE illetékeseit, hogy munkájukat ők is hasonló módon, a közvélemény folyamatos tájékoztatásával végezzék.

Az ELTE szociológiai tanszékének vezetője múlt szerdán az MTI-nek azt mondta: nincs Semjén-féle plágiumügy. Fokasz Nikosz úgy fogalmazott: a véleménye teljes egészében megegyezik Hiller István volt MSZP-s oktatási miniszterével, aki azt mondta, hogy ez egy sikertelen felmelegítése egy korábbi kísérletnek.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hiszemafideszt
2012. november 30. 06:15
Ocsmány keresztény és fidesz ellenes támadás.Felfordul a gyomrom.
rocsa1971
2012. november 29. 20:08
kedvenc mondatom ettől a nem is tudom minek nevezzem műkereszténytől.... figyeljetek nagyon:"A KDNP akatolikus egyház dárdájának a hegye"a szeretet egyház egy dárdával?Egy híres dárdahegyről tudok amit még a nácik is kerestek az pedig az amivel Jézust megszúrták.Hát ennyit erről a ... ról
Viktus
2012. november 29. 19:29
http://mandiner.hu/cikk/20121129_molnar_attila_karoly_nyilatkozat A tanára nyilatkozata alapján van mit vizsgálni :D feldobta Zsoltit :D
egysegelem
2012. november 29. 18:47
Engem mostantol mar csak az erdekel, van-e a Fideszben egyetlen ember, akinek legalabb az erettsegije eredeti, sajat szellemi termek? :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!