Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Tiltakozó aláírásgyűjtést kezdeményez az MSZP platformja

2012. október 15. 09:00

Az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja és Mesterházy Attila pártelnök országos aláírásgyűjtést kezdeményez. A párt tiltakozik többek közt a választási regisztráció és a földbérleti pályázatok eredménye ellen is.

2012. október 15. 09:00

Az MSZP Baloldali Tömörülés Platformja „megdöbbenéssel figyeli a választási eljárásról, az előregisztrációról szóló vitát” és országos tiltakozó aláírásgyűjtést kezdeményez – közölték hétfőn. A tömörülés ügyvivői és Mesterházy Attila pártelnök kezdeményezi, hogy az MSZP indítson országos tiltakozó aláírásgyűjtést az alábbi kérdésekben: minden Magyarország területén lakó állampolgár „külön megkötések nélkül kapja vissza választójogát”; a földbérleti pályázatokon a termőföld a „helyben lakó gazdálkodók és ne a távollakó Orbán-hűbéresek, haszonlesők” kezére kerüljön.

A kérdések között szerepel: szűnjön meg a forráskivonás az oktatásból és az egészségügyből; számolják fel a felsőoktatás állami támogatású hallgatóinak „röghöz kötését előíró” rendszert; „statisztikai trükkök helyett a felelős gazdaságpolitika” alapozza meg a munkahelyek teremtését, a kiszámítható, biztos nyugdíjakat; az igazságos közteherviselés érdekében ismét legyen többkulcsos az adórendszer.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trillian
2012. október 15. 12:10
Egy fontos kérdés még eszembe jutott, ami jó lenne a listára, remélem, olvassák, és pótolják: - Vannak, akik jól csinálják a dolgokat, meg vannak, akik kevésbé csinálják jól a dolgokat, és ne azok legyen, akik kevésbé csinálják a dolgokat, hanem akik jól csinálják a dolgokat.
kaktuszvirág
2012. október 15. 11:11
Tisztességes ember nem ír alá nekik semmit.
grimpic
2012. október 15. 10:51
Nagyon kiverte náluk a biztosítékot a regisztráció. Csoportosan szenvednek, visítanak, rángatóznak tőle minden áldott nap. Csakis jó dolog lehet, be kell vezetni.
laci0011
2012. október 15. 10:39
Aranyos amikor a komenista keltető első és másodvonala kűzd idekinn ahelyett hogy közös cellában ücsörögne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!