MSZP: Függesszék fel a köznevelési törvény végrehajtását!

2012. október 18. 10:23

A szocialisták arra szólítják fel a kormányt, hogy függessze fel a köznevelési törvény végrehajtását. A párt szerint Gloviczki Zoltán lemondása nem oldja meg az oktatási rendszer problémáit.

2012. október 18. 10:23

Az MSZP szerint Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár lemondása nem oldja meg az oktatási rendszer problémáit, hanem újakat hoz létre. A szocialisták arra szólítják fel a kormányt, hogy függessze fel a köznevelési törvény végrehajtását. Mindezt Hiller István, az MSZP humánpolitikai kabinetvezetője közölte csütörtökön annak kapcsán, hogy a Népszabadság arról írt: felmentését kérte posztjáról a közoktatásért felelős helyettes államtitkár; a hírt Gloviczki Zoltán meg is erősítette a lapnak.

„Gloviczki Zoltán lemondása nem meglepő, de nem öröm. Lépése nem megold problémákat, hanem újakat hoz létre” – fogalmazott közleményében az ellenzéki képviselő, aki szerint a közoktatási rendszer elérte működőképessége határát, két és fél hónappal az iskolák tervezett államosítása előtt teljes a bizonytalanság a pedagógusok és a szülők körében, de az iskolaigazgatók és a polgármesterek sem tudnak többet.

A volt szocialista oktatási miniszter ezért az MSZP nevében felszólította a kormányt, hogy függessze fel a köznevelési törvény végrehajtását. A rendszer átgondolatlan átalakítása gyors színvonalcsökkenéshez vezet és veszélyezteti a teljes magyar közoktatás működését – írta Hiller István, aki az oktatási államtitkárságot arra szólította fel, hogy „látszattárgyalások helyett” folytasson valódi egyeztetéseket a szakmai és civil szervezetek képviselőivel. Mentsék, ami még menthető! – zárul a közlemény.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!