Méltányos letelepedés kötvényért

2012. október 30. 17:03

Egy fideszes javaslat szerint különös méltánylás járna a letelepedési engedély kapcsán azoknak, akik 250 ezer eurónyi államkötvényt vásárolnak.

2012. október 30. 17:03

A javaslatot Rogán Antal mellett jegyző Babák Mihály, Szarvas fideszes polgármestere a NOL-nak elmondta: a kínaiak részéről már többször megfogalmazódott, hogy segítsék elő a magyarországi gazdasági befektetéseiket. „Ha valaki magyar állampolgár is, több lehetőség nyílik meg számára. A méltányos eljárás feltétele a 250 ezer eurós államkötvény-vásárlás 5 éves futamidővel. Ezzel olyan fontos célokat szeretnénk teljesíteni, mint hogy az úgynevezett harmadik világ országaiból jöhet tőke befektetni, az államadósság-csökkentést pedig ilyen módon is finanszírozzuk”. Babák szerint most még nem kalibrálható, hány kínai üzletember szeretne így letelepedni.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szkeptikus
2012. október 31. 07:34
Az állampolgárság szavazati joggal is jár - nyilván ők is fognak majd szavazni. Kiszámíthatatlan folyamatok indulhatnak be - ha elég sokan vásárolnak állampolgárságot, ad abszurdom, akár kínai miniszterelnök is lehet. És lehet, hogy más, sok pénzzel, de kevés termőfölddel rendelkező ország is rákap erre a lehetőségre. A magyar állampolgár vásárolhat földet... A politikai hazárdjáték, felelőtlenség minősített esetével állunk szemben, számomra (túl jóhiszemű vagyok?) elképzelhetetlen, hogy ez a javaslat egyáltalán felvetődött,
next mindig élni fog
2012. október 30. 22:23
Miket találnak még ki ezek a birkák? Hm!
HSL
2012. október 30. 21:13
orbán mikor rakja ki a lányait az utcasarokra?
Vmint...
2012. október 30. 20:06
Nem leszünk gyarmat!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!