Orbán: Kiépül az új magyar államrend

2012. szeptember 10. 13:55

Napirend előtti felszólalásában a miniszterelnök úgy fogalmazott: az ülésszak végére közel leszünk ahhoz, hogy olyan államunk legyen, amely teljes egészében megfelel a magyar életigényeknek. Orbán Viktor bejelentette, hogy létrehozzák a pénzügyi ombudsman intézményét és arról is beszélt, hogy nem magunk, hanem az uniós problémák miatt van szükség IMF-megállapodásra.

2012. szeptember 10. 13:55

Az őszi ülésszakon a parlament megalkotja az új választási eljárási törvényt, polgári törvénykönyvet (Ptk.) és földtörvényt, valamint a jövő évi költségvetést, továbbá befejezi a rendőrség átszervezését, és folytatja az új magyar államrendszer kiépítését is – sorolta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt a parlamentben. Az őszi ülésszak első napján a kormányfő úgy fogalmazott: az ülésszak végére közel leszünk ahhoz, hogy olyan államunk legyen, amely teljes egészében megfelel a magyar életigényeknek.

Magyarországnak is fel kell készülnie az élelmiszer-árrobbanásra, ezért az ősz során a gazdasági és vidékfejlesztési tárca külön munkacsoportja készíti fel a nemzetgazdaságot a jövő év tavaszán várható nehéz világhelyzetre – mondta Orbán Viktor. A világ mezőgazdaságában kialakult helyzet súlyos és fenyegető – fogalmazott a kormányfő. Kiemelte: élelmiszer-árrobbanás fenyeget, nyomában társadalmi nyugtalanság, feszültség, sőt konfliktusok alakulhatnak ki a világ különböző pontjain. A miniszterelnök bejelentette azt is, hogy mivel a kormány eddigi intézkedései ellenére is még mindig sok „dokumentálható állampolgári sérelem” van, ezért azt javasolja, hogy angol mintára Magyarország is állítsa fel a pénzügyi ombudsman, vagyis pénzügyi szószóló intézményét az emberek védelmében.

Orbán Viktor kijelentette azt is, hogy Magyarországnak saját problémái miatt nincs szüksége az IMF-megállapodásra, egy biztonságihitel-megállapodásra az uniós problémák miatt van szüksége. Az unió jelenleg inkább a probléma forrása, és nem a megoldás, az ország azért nem tud kilábalni a problémáiból, mert „visszahúz minket az unió válsága” – értékelte napirend előtti felszólalásában a miniszterelnök. A kormányfő emlékeztetett arra, hogy az ország Európában elsőként indított munkahelyvédelmi akciót. Hozzátette: „Bárki bármit mond, azt végig is fogjuk vinni”. Orbán szerint az ország ma erősebb, mint 2008-ban volt, nagyobb a mozgástere, ezért nem szorul rá arra, hogy a négy évvel ezelőttihez hasonló, „rossz megállapodást” kössön az IMF-fel. „Magyarországnak nincs szüksége egy MSZP-típusú megszorításokhoz vezető” megállapodásra az IMF-fel és az EU-val – jelentette ki a kormányfő, megjegyezve: az országnak egy jó egyezségre van szüksége a nemzetközi szervezetekkel.

Összesen 509 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2012. szeptember 11. 09:39
http://vastagbor.blog.hu/2012/09/11/eloregisztracioval_a_regisztracioert_nem_vicc
Felebarát
2012. szeptember 11. 09:38
regisztráljunk :D jah azt ugye mindenki tudja, micsoda recesszió van európában, pl egy angol tőlünk haza annyiért küld sms-t, mint mi saját hálózatba :D
Sándor
2012. szeptember 11. 09:26
A magyar népnek egyetlen dolgot nem szabad SOHA sem elfelejtenünk, Magyarországot a szocialista évtizedek alatt ELŐRE megtervezve, SZERVEZETT CSOPORTOKBAN, a gyurcsányi féle marxista, foxi maxi "KÜLFÖLDI ÜGYNÖKÖK", a vörös maffia, a trükkös, hazug lenini szakértő szekértolók, és az őket HATALOMBAN tartó ÉLŐSKÖDŐ SLEPP, KIVÉREZTETTÉK... a MAGYARSÁGOT folyamatosan LE és KIRABOLTÁK. a ~ 6 évtizedig Magyarországon élősködő vörös maffia, a szocialista trükkös, hazug lenini szakértő szekértolók, és az őket hatalomban tartó ÉLŐSKÖDŐ SLEPP óriási SOHA MEG NEM BOCSÁJTHATÓ bűnöket követtel el a magyarok ellen!
Sándor
2012. szeptember 11. 09:20
Nyolc év alatt a baloldaliak és liberálisok kiforgatták az országot és a lakosságot a vagyonukból, leamortizálták a közszolgáltatásokat, lásd a kormányváltáskor a csőd szélén voltak az önkormányzatok, az egészségügyi, oktatási intézmények, a tömegközlekedés, ráadásul mérhetetlenül nagy adósságot felhalmozva, vagy lásd rohad a metró, kigyulladnak a buszok, több tízezres a várólista az egészségügyben, rekord szinten a munkanélküliség, a lakosság eladósodottsága egyedülálló az EU-ban ... és mindennek tetejébe az 52%-ról 83%-ra megnövelt GDP arányos államadósság, és a recesszióba vezetett gazdaság. Egyelőre ott tartunk, hogy nem romlik tovább a helyzet, és hiszed vagy sem, de már ez is eredmény. Mindeközben nyugdíjat kell fizetni, betegeket ellátni, tüzet oltani, metrót egyben tartani hogy ne szakadjon az utazóközönségre, önkormányzatokat fenntartani, és még a szocialisták 2008-as rekord IMF hitelét is 3 év alatt visszafizetni... Én megértem a felfokozott elvárásokat a mostani kormányzattal szemben, de csodát ne várjunk már tőlük, ilyen GYALÁZATOS örökség után...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!