Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

BM: Itt az építőipari rendszerváltás

2012. szeptember 25. 16:27

Szaló Péter területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára szerint az új építési törvény rendszerváltást jelenthet az építőipar számára.

2012. szeptember 25. 16:27

Rendszerváltást hozhat az építőiparban az új építési törvény hatályba lépése – hangoztatta a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára kedden Székesfehérváron, egy építőipari vállalkozói konzultáción.

Szaló Péter elmondta, a kivitelezések folyamata számos ponton változik: így például megerősítik és pontosan definiálják a fővállalkozói és alvállalkozói szerepeket, e-építési naplót vezetnek be. Hamarosan befejeződik az elektronikus dokumentációs rendszer fejlesztése: nemcsak a különböző kiviteli tervek lesznek megtalálhatók elektronikus formában, hanem az energetikai tanúsítványok és az építési napló is. Ezeknek nagy szerepük lesz a lánctartozások csökkentésében.
 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 25. 19:12
Az építőipart a felturbózott adósságcsapda csalta törbe. Rengeteg a felépült, ám üresen álló, kihasználtlan épület. A lakásfelújítás, bővítés támogatása lenne a kiút. Ebbe még bele mernének vágni a tulajdonosok.
kjkj945
2012. szeptember 25. 19:01
Visszahozzák a 43. sz. Állami Építőipari Vállalatot?
lynx
2012. szeptember 25. 18:55
Hát igen, itt a XXI. század, két sor malter közzé nem egy sor tégla kerül, hanem egy "e" építési napló, és ha az így felépült virtuális házat virtuális pénzzel fizetik ki - úgy mint eddig a valósakat - a virtuálisan be nem fizetett adó nem fog hiányozni a valós büdzséből, mivel a lánctartozások is virtuálisak lesznek. Erre a virtuális építkezésre kitűnő szoftverek vannak,pl a SIMS sorozat, ez új törvény nélkül eddig is működött. Egyébként meg a T. Belügyminisztérium ha azzal foglalkozna amihez ért is, akkor nem kellene itt és most elektronikus formában egy melegebb virtuális valóságba kívánnom.
Secnir
2012. szeptember 25. 16:54
"megerősítik és pontosan definiálják a fővállalkozói és alvállalkozói szerepeket, e-építési naplót vezetnek be. " ennek a kőművesek marhára fognak örülni. meg a tetőfedők. meg a melegburkolók. először el kell magyarázni nekik, hogy mi az az internet. utána elmagyarázzák nekik, hogy ezentúl itt kell leírni, hogy milyen munkát végeztek el... ...és amikor rájönnek, hogy ezek az adatok egy az egybe mennek a NAV-hoz, akkor lesznek idegesek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!