Balog: Magyarország csak az idősek élettapasztalataival lehet sikeres

2012. szeptember 24. 12:41

Az ország csak az idősebb generációk élettapasztalataival, tudásával és bölcsességével lehet igazán sikeres Balog Zoltán szerint.

2012. szeptember 24. 12:41

Az emberi erőforrások minisztere szerint Magyarország csak az idősebb generációk élettapasztalataival, tudásával és bölcsességével lehet igazán sikeres. Balog Zoltán az idősek október 1-i világnapja alkalmából hétfőn Budapesten köszönetet mondott azoknak, akik a háború után felépítették és „életben tartották” az országot.

A Művészetek Palotájában tartott rendezvényen a tárcavezető azt mondta, fontos, hogy az idősebbek ne csak anyagi megbecsülésben részesüljenek, hanem a fiatalabbak megbecsülését, odafigyelését is érezzék. Balog Zoltán ezzel összefüggésben arra is felhívta a figyelmet, hogy az új alaptörvény kimondja, a nagykorú gyerekek kötelesek a rászoruló szüleikről gondoskodni. Ez szerinte olyan kötelesség, ami alapjául szolgálhat a nemzedékek közötti szolidaritás megerősítésének.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. szeptember 24. 16:00
A fityusz is a nyuggerek segítségével kapta a 2/3-ot.
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 24. 13:51
Sajnos a politikusok is bedőlnek annak a statisztikai csúsztatásnak, hogy a sok gyerek következménye a szegénység. Egyáltalán nem állja meg a helyét ez az állítás. Csak a statisztikai átlag jelenik így meg, mert az alulképzett és szubkultúrában élő munkanélküli réteg körében sok a gyerek. Csak ezek az emberek nem a gyerekek miatt szegények. Sőt, a gyerekeknek köszönhetik a saját létfeltételeiket, annak anyagi - ha mégoly csekély, mégiscsak alapvető hátterét. A képzett, művelt családokban nevelkedő 3-5 gyermek nem szegénységben nő fel, sőt, mindannyiuknak semmi mással nem pótolható lehetőségeket nyit meg.
tarackos
2012. szeptember 24. 13:17
"Az emberi erőforrások minisztere szerint Magyarország csak az idősebb generációk élettapasztalataival, tudásával és bölcsességével lehet igazán sikeres." Jaja, nyilván azért rúgtátok ki az idős bírókat te hazug keresztény...
Vhailor
2012. szeptember 24. 13:16
A fiatalok lábukkal fognak szavazni Nyuggerisztánban - elmennek külföldre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!