Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Az LMP nem akar az iskolaköpenyt

2012. szeptember 07. 13:16

Az LMP nem ért egyet az iskolaköpeny viselésének bevezetésével, mert véleményük szerint az nem alkalmas a társadalmi egyenlőtlenségek elfedésére.

2012. szeptember 07. 13:16

Priksz Gábor, a párt országos választmányának tagja pénteken Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: az LMP felháborítónak tartja, hogy a kormány az iskolaköpeny kérdésköréhez hasonló látszatintézkedésekkel tereli el a figyelmet olyan valós problémákról, mint például a közoktatás finanszírozása. „Ez egy olyan gumicsont, amit bedobtak a köztudatba, és lehet rajta rágódni”, így nem azzal foglalkozik a szakma és az érdekvédelem sem, hogy miként lehet 150 ezer pedagógusnak biztosítani a megfelelő munkafeltételeket – fogalmazott Priksz Gábor.

Az ellenzéki politikus a szeptembertől bevezetett mindennapos testneveléssel kapcsolatban kifejtette: az LMP egyetért azzal, hogy a gyerekek számára kiemelt fontosságú a testmozgás, de nagyon sok iskolában nem adottak a feltételek ehhez. A kormány az „ad hoc” jött ötletét nem gondolta át – folytatta Priksz Gábor –, a mindennapos iskolai sportoláshoz nem biztosított megfelelő eszközrendszert, hiszen 300 iskolának jelenleg nincsen tornaterme. Hozzátette: bár az államtitkárság szerint az Új Széchenyi Tervben 12 milliárd forint áll rendelkezésre tornatermek építésére, ebből a pénzből nem lehet ennyi tornatermet felépíteni.

Az LMP a mindennapos testnevelés bevezetését elkapkodott döntésnek tartja, mert amellett, hogy a feltételek nem adottak, a pluszfeladatokhoz sem nyújt többletfinanszírozást az állam az iskoláknak – jelentette ki Priksz Gábor. Az ellenzéki párt ezért arra kéri a kormányt, hogy az ilyen jellegű átalakításokat a jövőben alaposabban készítése elő.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2012. szeptember 07. 19:12
Iskolaköpeny...ez komoly? Aztán majd lesz megemlékezés a Nagy Szocialista Fülkeforradalomról is...
kukagyerek
2012. szeptember 07. 19:02
"Az LMP nem akar az iskolaköpenyt" Miért, melyik jár közülük iskolába?
Big Chris
2012. szeptember 07. 14:45
A faszom már az iskolaköpenyedbe, Rózsika! Itt gecizünk rajta, hogy köpeny, vagy nem köpeny. Közben az általános iskolákba a szülőknek kell behordani a szappant, a papírtörlőt, a szalvétát, a tonert a fénymásolóba, meg a táblakrétát, mert nincs rá pénz, baszdmeg!
birkakaka
2012. szeptember 07. 14:42
Magyaroknál nem hagyomány!Legalább a saját szokásaitokkal lennél tisztába,De ez nálatok természetes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!