13 milliárd a vidéki életminőség javítására

2012. szeptember 24. 12:21

Mintegy 13 milliárd forinttal támogatja a vidékfejlesztési tárca a vidéki életminőség javítását. A vidékfejlesztésért felelős államtitkár elmondta: falumegújításra és -fejlesztésre 8 milliárd, a vidéki örökség megőrzésére pedig 5 milliárd forint jut.

2012. szeptember 24. 12:21

Összesen mintegy 13 milliárd forinttal támogatja a vidékfejlesztési tárca a vidéki életminőség javítását, a Darányi Ignác Tervben falumegújításra és -fejlesztésre 8 milliárd, a vidéki örökség megőrzésére pedig 5 milliárd forint jut – mondta V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a támogatásra önkormányzatok, azok társulásai, nonprofit szervezetek és egyházi jogi személyek pályázhatnak október 15. és november 15. között. A pályázati pénzekből jut majd a többi között a népi építészet emlékeinek megóvására, de a helyi piacok létrehozására is. A támogatási kérelmeket a területileg illetékes Leader helyi akciócsoportokhoz lehet beadni – mondta az államtitkár.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2012. szeptember 24. 16:41
STOP! akkor valamit nagyon félreértettetek. Ebből a 13 mrd-ból a gazdáknak egy fillér sem jut! "falumegújításra és -fejlesztésre 8 milliárd, a vidéki örökség megőrzésére pedig 5 milliárd forint jut" számoljunk 2000 településsel. az annyi mint 4.000.000 /település. ha ezt elkültik, akkor ennek a 25%-a visszamegy áfa formájában az államhoz. tehát 3.000.000-t tudnak elkölteni (ha egyenlően kapják). nahát abból lehet fejleszteni bőven. Mondjuk kifestetik az önkormányzat épületét. vagy a templomot, hiszen "a támogatásra önkormányzatok, azok társulásai, nonprofit szervezetek és egyházi jogi személyek pályázhatnak " marad 5 mrd. vidéki örökségmegőrzésre, amihez "a pályázatokat a területileg illetékes Leader helyi akciócsoportokhoz lehet beadni " ne legyen afelől kétségünk, hogy a viktor-féle nagybirtokot és kúriát meg kell őrizni....
Karel Göth
2012. szeptember 24. 16:31
Leader? Elég szarul hangzik...
G. Pantyelejevics
2012. szeptember 24. 15:26
Azoknak a haveroknak, atyafiaknak, akiknek elsíbolták a földeket, kell még valami plusz anyagi. :P
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 24. 13:01
Ez az összeg még mindig aránytalanul csekély a fővárosnak nyújtott támogatáshoz, noha a lakosság 80%-a él vidéken.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!