Zajlik a Magyarok VIII. világkongresszusa

2012. augusztus 16. 11:29

Egész napos plenáris üléssel kezdődött a Magyarok VIII. világkongresszusa Budapesten. Csütörtök délután előadást tartanak többek között a magyarországi cigányság helyzetéről, de a programban szerepel demográfiai, őstörténeti és orvoskonferencia, valamint több kulturális téma is.

2012. augusztus 16. 11:29

Egész napos plenáris üléssel megkezdődött a Magyarok VIII. világkongresszusa csütörtökön Budapesten. A rendezvényen Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke tájékoztatást ad a szervezet helyzetéről és ismerteti a kongresszus céljait. A szervezet sajtószolgálatának tájékoztatása szerint az eseményen Rácz Sándor, az 1956-os budapesti központi munkástanács elnöke, a szövetség tiszteletbeli elnöke köszönti a résztvevőket.

Ezt követően Patrubány Miklós beszámol a négy évvel ezelőtti világkongresszus határozatainak végrehajtásáról, tájékoztatást ad az MVSZ helyzetéről és ismerteti a mostani világkongresszus céljait. Délután előadás hangzik el a többi között a magyarországi cigányság helyzetéről, az együttélés lehetséges formáiról, Böjte Csaba ferences szerzetes Népjólét – kereszténység – magyarság címmel tart előadást.

Az augusztus 20-ig tartó, a fővárosi mellett ópusztaszeri helyszínen zajló kongresszus programjában szerepel továbbá demográfiai és orvoskonferencia, több kulturális téma, magyar őstörténeti konferencia, kerekasztal-beszélgetés a székely-magyar rovásírásról. Szó lesz még Petőfi Sándor költő és Teleki Pál egykori miniszterelnök halálának körülményeiről is.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2012. augusztus 16. 15:16
"Szó lesz még Petőfi Sándor költő és Teleki Pál egykori miniszterelnök halálának körülményeiről is." ----------------------------------------------- Na, erre kíváncsi lennék; főleg a Petőfi-kérdés érdekel. Demszky annak idején megtagadta a költő és édesanyja genetikai összehasonlítását azzal, hogy nem engedélyezte az anyai emlékmű felnyitását egy nevetséges és nagyon hazug érvelés alapján. Ugyanis számomra sokkal többet jelentene, ha egyértelművé válna a Morvaiék által hazahozott és feltételezett Petőfi-maradványok körüli handabanda tisztázása, mint egy bár romantikus, de mégiscsak hamis mítoszhoz való ragaszkodás. Semmit sem vonna le Petőfi költői és hazafiúi nagyságából, ha az derülne ki, hogy nem Segesvárnál végzett vele egy kozák lándzsája. Arról a lehetőségről nem is beszélve, hogy tudnánk hol nyugszik a költő és ugyanolyan tisztelettel lehetne emlékezni reá, mint a többi nagyjainkra, akiknek nyughelye ismert.
Antigoné
2012. augusztus 16. 14:27
A balkommandó nyomja a mínuszokat, de érvei nincsenek, mert nagyon hallgat. Pusztán annyi elég nekik, hogy a Magyarok Világszövetsége nevet meglátják, már rosszul vannak.
nyugalmazott tanár
2012. augusztus 16. 11:59
Ha valamikor, akkor napjainkban igen nagy az összmagyar összefogás jelentősége. Sokat várok a Kongresszutól, és attól, hogy a nemzetegyesítést szolgálja majd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!