MSZP: Vádaskodik az LMP

2012. augusztus 10. 16:14

Az MSZP az LMP-ben jelenleg zajló tisztújítás miatt ránehezedő nyomás hatásának tudja be, hogy a párt frakcióvezetője bírálta őket a paksi atomerőmű bővítése kapcsán.

2012. augusztus 10. 16:14

Harangozó Tamás, a szocialisták frakcióvezető-helyettese az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében írt erről Jávor Benedek korábbi kommünikéjére reagálva, amelyből szerinte az viszont kiderült, hogy a zöld gazdaság ügye mindkét párt politikájának középpontjában áll.

Jávor Benedek az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében bírálta az MSZP Pakssal kapcsolatos álláspontját. Az LMP frakcióvezetője úgy ítélte meg, véget ért az MSZP „zöld fordulata”, mert amíg Mesterházy Attila szocialista pártelnök korábban amellett érvelt, hogy „a legtisztább energia az, amit nem használunk el”, Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes már a paksi atomerőmű bővítését sürgeti, és a beruházási előkészületek egyoldalú pártfelügyelete és a társadalmi kontroll teljes hiánya miatt aggódik. Az LMP részben osztja ezeket az aggályokat, ugyanakkor ha más hátterű vállalkozásokat is bevonnának, a bővítés ugyanolyan elhibázott lépés lenne, mint „a baloldali oligarchák” nélkül - mutatott rá. A politikus azt is kijelentette: a „gigamutyi” akkor kezdődött, amikor a Fidesz, az MSZP és az SZDSZ 2009-ben felhatalmazást adott az előkészületekre a parlamentben.

Harangozó Tamás ezekre reagálva azt írta, örömmel olvasták Jávor Benedek közleményét, amiben a frakcióvezető kiállt az MSZP kezdeményezése mellett, hogy – amennyiben a kormánypártok döntöttek a paksi atomerőmű bővítéséről – akkor azt átláthatóan, a nyilvánosság teljes bevonásával tegyék. Az is újra kiderült, hogy a zöld gazdaság ügye mindkét párt politikájának középpontjában áll, a környezetvédelem fontossága mellett a magyar gazdaság kitörési pontját jelenti - teszi hozzá. A szocialista frakcióvezető-helyettes szerint arról „majd nem ártana érdemben beszélni”, hogy a Paksi Atomerőmű jelenlegi blokkjainak közelgő leállása után miként lehet a magyar áramtermelés 40 százalékát kizárólag zöldenergiával pótolni.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. augusztus 10. 21:56
m l mindkettőre jellemző http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/549735_482928555050520_251840191_n.jpg
Papuska
2012. augusztus 10. 21:56
Egyébként az LMP és az MSZP összefogásának alapvető antagonisztikus okai vannak. Az LMP-sek képtelenek megközelítőleg annyi alkoholt elfogyasztani, ami az MSZP-ben a minimális követelmény, az MSZP-sek pedig nem kultiválják a füvet, vagy a spidet. Igy pedig lehetetlen az összefogás. Ebből nem lesz semmi! Ez kibékíthetetlen!
Papuska
2012. augusztus 10. 21:50
Rendkívül távol áll tőlem, hogy az MSZP- védjem, támogassam, de ebben a kérdésben még ők is a józan ész diktálta legjobb megoldás mellett vannak. Itt már vitatkoztunk a különféle energiákról és azok előállításának kártételeiről. A mi viszonyaink között mindenki, aki normális érvet tudott felhozni, az atomenergiát támogatta. Szerencsére nincs esély sem nagyobb földrengésre, messze az óceán, és a legkorszerűbb technikával biztonságosabb, mint bármi más. A környezetet is a lehető legkevésbé terheli. Az állítólag "alternatív" energiák a mi körülményeink között sokkal drágábbak, sokkal több a közvetett környezeti káruk, és többnyire lobbiérdekek mellett, nagyon kevés szolgáltatási biztonságot eredményeznek, A fogyasztás csökkentését papolóknak meg ajánlom, hogy költözzenek vissza a fára, és szokjanak rá a kókuszdióra, meg a banánra, de inkább forduljanak orvoshoz. Helyben a legtisztább, legjobban szállítható és legsokoldalúbb energiatípus a villamos áram. Atomenergiával előállítva a járulékos költségeket számítva is a legolcsóbb lehet. Ezt vitatni badarság, meg beteges pszichiátriai állapot!
kodani
2012. augusztus 10. 19:56
Ebből hogy lesz összefogás?Jaj,jaj....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!