Hiteltárgyalások: az IMF még nem tudja, mikor folytatná

2012. augusztus 30. 18:52

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolatot tart a magyar kormánnyal és az Európai Bizottsággal, de még nem tűzött ki dátumot, hogy mikor folytatódnak a júliusban megkezdett érdemi tárgyalások a hitelprogramról.

2012. augusztus 30. 18:52

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolatot tart a magyar kormánnyal és az Európai Bizottsággal, de még nem tűzött ki dátumot, hogy mikor folytatódnak a júliusban megkezdett érdemi tárgyalások a hitelprogramról – mondta az IMF külkapcsolati igazgatója, Gerry Rice washingtoni sajtóértekezletén az MTI érdeklődésére csütörtökön. Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a júliusi tárgyalások konstruktívak voltak. A párbeszéd folytatódni fog, a megállapodáshoz azonban egyetértés kell néhány meghatározott gazdaságpolitikai területen, beleértve a költségvetés tervezett megerősítésére szolgáló kiegyensúlyozott, fenntartható intézkedéseket és a szerkezeti reformokat, amelyek támogatnák a gazdasági növekedést – tette hozzá.

Szűcs Tamás, az EU budapesti misszióvezetője is azt mondta csütörtökön a Dow Jones hírügynökségnek, hogy még nincs dátumuk a tárgyalások folytatására.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. augusztus 30. 21:07
ájemef? ugyan... maholnap lefosztható az mnb devizatartalék, meg kell védeni a... majd kitalálják kicsoda elől
bunko_jobbos
2012. augusztus 30. 19:52
Kemény tárgyalások lesznek, nyilván mindent megpróbál az ájemef, de szerencsére manapság a kormányunk is az érdekeinket védi, nem úgy, mint régen. Szerintem a tavaszi elnökcseréig megpróbálják kihúzni, hátha abba beleszólhatnak.
Mystes
2012. augusztus 30. 19:24
Istenem, a közgazdászokat kellene elküldeni valahova a bús p.csába. De legalábbis korlátozni a világképre gyakorolt hatásukat.
Mystes
2012. augusztus 30. 19:24
Magyarország lakossága folyamatosan fogy. A GDP viszont nő, még ha belegebedünk is! Mert a GDP a legfőbb cél. Remélem, hogy amikor már egészen kevesen leszünk, akkor a GDP a jelenleginek három, sőt négyszerese is lehet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!