Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Strasbourghoz fordul a kémkedéssel gyanúsított korábbi NBH-vezető

2012. július 27. 08:48

Az Emberi Jogok Európai Bírósághoz fordult Galambos Lajos, az NBH kémkedéssel vádolt korábbi vezetője. Galambos szerint az ellene tavaly indított büntetőügy során a hatóságok megsértették a tisztességes eljáráshoz való jogát, eljárásjogi hibákat követtek el, valamint „meg nem engedett eszközökkel próbáltak nyomást gyakorolni súlyosan cukorbeteg fiára” – írja a Népszabadság.

2012. július 27. 08:48

Galambos Lajost 2011 júniusában vették őrizetbe kémkedés gyanújával, az ellene fennálló gyanú részletei államtitok tárgyát képezik. Egyidejűleg szintén eljárás indult kémkedésre való felbujtás jogcímen Szilvásy György extitokminiszter, illetve bűnpártolás gyanújával Laborc Sándor, az NBH Galambos utáni főigazgatója, valamint Püski László magánszemély ellen – írja a lap.

Galambos egyebek mellett azt is kifogásolta, hogy hiába működött együtt az eljárás során a hatóságokkal, az ügyészség még csak nem is mérlegelte az előzetes letartóztatás helyett más intézkedések foganatosítását. A volt titkosszolgálati vezető azt sem tartja jogosnak, hogy cukorbeteg fiát annak ellenére vallomásra akarták bírni, hogy ennek megtagadására közvetlen hozzátartozóként joga volt. Galambosnak emellett azután sem engedték meg a fiával való kapcsolatfelvételt, miután a többi családtagjával már érintkezésbe léphetett.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2012. július 27. 12:24
Lehet lemaradtam valamiről, de nem tudtam meg melyik ország számára végzett kémtevékenységet.
kjkj945
2012. július 27. 09:18
Strasbourg majd felmenti. Ahogy a többiekkel is tette. Strasbourg a magyarok ellen van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!