Kormánybizottságot hoztak létre az uniós pénzek felhasználására

2012. július 03. 13:47

Egy kormányrendelet a mai nappal létrehozta a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottságot az uniós fejlesztési források ellenőrzésére. Az NFK elnöke a miniszterelnök, tagjai Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Németh Lászlóné fejlesztési és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

2012. július 03. 13:47

A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság állást foglal a fejlesztési és tervezési feladatokkal kapcsolatban, a kormány döntését igénylő fejlesztéspolitikai tárgyú dokumentumok az NFK jóváhagyása nélkül nem is terjeszthetők a kormány elé. A kormánybizottság többek között dönt a fejlesztési tervezési és végrehajtási dokumentumokról, a kiemelt projektek nevesítéséről, az Operatív programok és Akciótervek elfogadásáról és módosításáról, valamint a nagyprojektekre vonatkozóan az Európai Bizottság részére benyújtandó javaslatokról.

A jövőre véget érő hétéves uniós költségvetési ciklusban Magyarország sokkal kevesebb uniós forrást használt fel, mint amennyire lehetősége lett volna, így valószínűleg Orbán az uniós pénzekkel kapcsolatos döntéshozást akarja felgyorsítani még az utolsó pillanatban - írja az Index.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. július 03. 15:21
Húha micsoda kvartett fog dönteni. Kokinátor, egy oligarcha báb, Kokinátor csicskája és Kokinátor jobbkeze. De legalább simán kisajátíthatnak ha a "közgépérdek" úgy kívánja...
Viktus
2012. július 03. 14:35
Szép, és jó, de azért a közgépen kívül másnak is adhatnának majd lehetőséget.
trespass
2012. július 03. 14:23
Fasza! Egy botcsinálta közgaszdász, egy soha nem dolgozott jogász, egy teljesen tisztességtelen amatőr tőzsdejátékos és a nyereges érettségizett strómanja diszponál sok-sok tízmillió forintok fölött. Ennél Csád külömb társaságot tudna kiállítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!