Együttműködést kötött az Iparszövetség és a Liga

2012. július 25. 10:47

A Magyar Iparszövetség és a Liga Szakszervezetek között létrejött megállapodás célja, hogy megtalálják az együttműködés lehetőségét a gazdasági növekedés, a foglalkoztatás bővülése érdekében.

2012. július 25. 10:47

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Iparszövetség és a Liga Szakszervezetek. A Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta: a megállapodástól azt várják, hogy a két szervezet megtalálja az együttműködés lehetőségét az esetenkénti ellenérdekek ellenére is a gazdasági növekedés, a foglalkoztatás bővülése érdekében. Vadász György hangsúlyozta: közösen kívánnak fellépni azért, hogy a feketegazdaságot kifehérítsék, a versenyképességet növeljék, és a jogbiztonság érvényesüljön.

Az adórendszer egyszerűsítésével 2013-tól a mikro-, kis- és középvállalkozások kedvező feltételekhez jutnak, és a megállapodást aláíró szervezetek elő kívánják segíteni, hogy ezeket a cégek megfelelően ki tudják használni. A Munka törvénykönyvének végrehajtásában, a minimálbér, a szakmai bérminimum, a foglalkoztatás kérdésében közös nevezőre lehet jutni – vélekedett Vadász. A megállapodásban a felek rögzítették, hogy fontos értéknek tekintik a rendezett munkaügyi kapcsolatokat, amelynek garanciális eleme a kollektív szerződés.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. július 25. 11:34
Nocsak. Épül a korporáció. A liga -munkavállalók- már Viktor tenyeréből eszik most majd meglesz a másik oldal, a munkaadók is. A kamara már szintén zsebben. A kör lassan bezárul, az arra érmesek kiválasztatnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!