Doppingvétség miatt nem indulhat az olimpián Kővágó

2012. július 26. 09:54

A magyar doppingbizottság felmentette, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) viszont vétkesnek találta Kővágó Zoltán Európa-bajnoki bronzérmes diszkoszvetőt. A CAS szerint a magyar sportoló megszegte doppingellenes kötelezettségeit, ezért kétéves eltiltásra ítélték.

2012. július 26. 09:54

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) döntése értelmében doppingvétség miatt nem indulhat a londoni olimpián Kővágó Zoltán Európa-bajnoki bronzérmes diszkoszvető. „A CAS másodfokú döntésében helyt adott a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fellebbezésében foglaltaknak, mely szerint a sportoló megszegte doppingellenes kötelezettségeit, és kivonta magát a doppingellenőrzés alól” – közölte a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ).

A MASZ tájékoztatása alapján Kővágó ellen a nemzetközi szövetség, az IAAF indított eljárást korábban, ám a háromtagú független magyar doppingbizottság felmentette a versenyzőt, mivel úgy ítélte meg, hogy nem követte el a „terhére rótt cselekményt”, s nem szegte meg doppingellenes kötelezettségeit. A nemzetközi szövetség ezek után fordult a CAS-hoz. Az athéni játékokon ezüstérmes dobóatléta, aki idei eredményei alapján Londonban is éremesélyesnek számított, kétéves eltiltást kapott. A sportdöntőbíróság ítélete jogerős, további fellebbezésre nincs lehetőség.

Kővágó a második a londoni játékokra készülő atléta, aki doppingvétség miatt nem indulhat: korábban a másik diszkoszvető, Fazekas Róbert került ki a csapatból, miután egy doppingellenőrzés során mintájában sztanozolol nyomaira bukkantak.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2012. július 26. 13:16
A sport24-en olvasható az egész történet FELHÁBORÍTÓ!
neeskens
2012. július 26. 12:55
Nem akarok senkit elkeseríteni, de az ügyességi és csapatsportágaktól eltekintve (de lehet, hogy még azokban is)gyakorlatilag mindenki doppingol az élsportban. Csak valaki olyan fejlett módszerekkel dolgozik, hogy nem bukik le, a csóróbbak meg általában igen. Egész kis vegyi, biológiai üzemek szaladgálnak a népek békéjének és barátságának jegyében "Olimpia" címke alatt. Ezért kezd ez az egész élsport visszataszítóvá válni. Pl kíváncsi leszek, hogy lesz-e úszásban világrekord. Ugyanis most betiltották a "csodaruhát", ami lényegesen javította a teljesítményt, tehát elvben lehetetlen új rekord. De lesz nem is egy, garantálom. A magyar már csak olyan, ha legyőznek minket akkor az ellenfél tuti doppingolt, ha mi győzünk az meg biztos tiszta, ha lebukunk az meg nemzetközi összeesküvés.
geraz51
2012. július 26. 12:06
Nagyon szellős az összes híradás,hiányoznak a konkrétumok.Egy biztos Kővágó nem doppingolt.Vétséget követett el és ez nagy hiba.
states
2012. július 26. 10:22
Szánalmas seggfejek ezek a magyar dobóatléták, ahhoz is hülyék, hogy doppingoljanak, lépten-nyomon megbuknak, semmit nem tanultak Pekingből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!