Miniszterelnöki főtanácsadó lesz Szőcs Géza

2012. június 13. 08:38

Felmentését kérte a kultúráért felelős államtitkár az emberi erőforrások miniszterétől. Szőcs Géza közlése szerint sokkal több szempont szól amellett, hogy más feltelek között próbálja tovább szolgálni a fontosnak tartott ügyeket. Az államtitkár lemondását Orbán Viktor elfogadta, egyben felkérte őt miniszterelnöki főtanácsadónak.

2012. június 13. 08:38

Felmentését kérte az emberi erőforrások miniszterétől szerdán Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár. „Sokkal több szempont szól amellett, hogy változtassak és más feltételek közt próbáljam tovább szolgálni az eddig fontosnak tartott értékeket és ügyeket” – írta lemondásának okairól Szőcs Géza az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében, hangsúlyozva: irányítása alatt a kulturális államtitkárság tisztességes munkát végzett az elmúlt két évben.

Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta Szőcs Géza lemondását, egyben felkérte, hogy a továbbiakban miniszterelnöki főtanácsadóként végezze tevékenységét – tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t szerdán. Havasi Bertalan hozzátette: Szőcs Géza munkájára minden kulturális kérdésben számít a miniszterelnök, különös tekintettel a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet ügyeire.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. június 13. 15:08
L. Simon László váltja Szőcs Gézát az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkári székében - adja hírül az MTI. Szőcs szerdán adta be lemondását, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök elfogadott, majd előléptette főtanácsadóvá az Alföldi-, TGM- és Heller-imádó zsidót. L. Simon nemcsak azért a lehető legjobb választás, mert ő is rajongója Alföldi Robertának, hanem azért is, mert "költészete" maradéktalanul illeszkedik az említett buzi által képviselt perverz, beteg, zsidó életérzésbe, így borítékolható, milyen "kultúrát" fog támogatni az új államtitkár. Mert hát ki másra is lehetne bízni ezt a fontos területet, ha nem egy olyan tiszta, egészséges lelkű emberre, aki ilyen nagyszerű, a magyar kultúrához méltó verseket ír, mint amelyekből az alábbi részletek vétettek? büdös vagyok meg kell fürdenem kimosnom a seggemből az elmúlt három nap papírdarabjait (...) bevizeltem akár egy disznó a perzselés előtt (...) marékszámra dobáltam magamba szpídet s évekig inasként dolgoztam egy keleti bazárban (...) a hazai művészettörténet elfelejtkezett rólam miközben én már párizsban báboztam iskolát alapítottam és egy röhögő törpét követtem akivel szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk gipszlenyomatokat (...) stílust és technikát váltottam ősi szőtteseim indiai tudományos kutatásaim emlékét dolgozták fel ráadásul szerda esténként nő voltam és a vasárnapi matinék idejére lombszoknyát húztam (...) nevelési kudarcaim miatt pályát és nemet váltottam újságíró lettem vagy újságírónő (...) a szexualitás kreatív kifejezési módjait kerestem a gumi- és latexfetisizmus bennem is vágyat ébresztett minden esőkabáttól és műanyag kvarcórától lázba jöttem Amint azt már korábban megírtuk, a fenti idézetek L. Simon László 2003-as kötetében olvashatók, amit ráadásul közpénzből adtak ki még a Medgyessy-kormány alatt. Gratulálunk a "nemzeti ügyek kormányának" a legújabb zseniális döntéséhez! (Bemásolt írás)
Stigma
2012. június 13. 13:28
http://mandiner.hu/cikk/20120613_rajcsanyi_gellert_geza_a_rengetegben
medve
2012. június 13. 12:12
Jó lenne, ha a kultúrában végre történne valami színvonalas. A kérdés, ki lesz az utód és lesz-e mozgástere. Szőcs Gézát nagyon sajnálom: nem mint az erdélyi magyar értelmiségi ellenállás egyik ikonjaként fogunk rá emlékezni (amiért tisztelem), hanem az elmúlt két évéért, ami egy nagy 0.
Nagytestver
2012. június 13. 11:59
En egyedul Gezat birom ebben a bagazsban, igaz o sem a regi forradalmar tipus mar, de sokkal emberibb, mint tarsai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!